Klart: Hon har tagit över vandrarhemmet

Tidigt i våras meddelade ägarduon Ewa och Kenneth att de skulle att sälja av Horn vandrarhem. Nu har nya den ägaren tagit över och hon kommer att driva två verksamheter parallellt.

Marie Christensen driver vidare Horn Vandrarhem. Parallellt driver hon en frisersalong i Linköping.

Marie Christensen driver vidare Horn Vandrarhem. Parallellt driver hon en frisersalong i Linköping.

Foto: Lina Edgar

Horn2024-06-24 14:03

Tidigt i våras meddelade de äkta makarna Ewa Pettersson och Kenneth Johansson, tillika duon bakom Horn vandrarhem, att de skulle sälja det anrika vandrarhemmet i hjärtat av Horn.

Paret har drivit verksamheten i tio år och kände att det var dags att lämna över till någon annan.

– Det viktiga för oss är att någon tar över som har drömmar och visioner, och som kan driva verksamheten vidare. Vi vet att det finns hur mycket utvecklingspotential som helst här, sade Ewa när vi träffade paret tidigare i år.

undefined
Det tidigare ägarna Ewa Pettersson och Kenneth Johansson släpper nu vandrarhemmet efter 10 år bakom rodret.

Nu har Marie Christensen från Linköping tagit över driften av vandrarhemmet. I dagarna fick hon nycklarna för att ta vid där de tidigare ägarna slutade.

– Det känns väldigt roligt och spännande, säger Marie och ler.

I grunden är hon frisör och sedan februari driver hon en egen salong i Linköping. Det är den fjärde i ordningen som hon själv har drivit och tanken är att hon ska hålla igång den och vandrarhemmet parallellt.

– Jag gillar att testa nya saker och har drivit flera egna salonger och butiker tidigare. Jag har även varit anställd på olika företag, men alltid letat mig tillbaka till att vara egenföretagare till slut. Det är då jag trivs som allra bäst, även om det innebär mycket jobb såklart, säger hon.

undefined
Marie tycker det känns roligt och spännande att ta över verksamheten och ser stor utvecklingspotential i vandrarhemmet.

När hon nu tar över vandrarhemmet vill hon fortsätta i samma anda som de tidigare ägarna. 

– Jag vill förutom vandrarhemsbiten fortsätta hyra ut lokalen för fester och konferenser, sedan hoppas jag kunna utveckla verksamheten med ännu fler grenar framöver. 

Då Marie ska hålla igång två verksamheter parallellt kommer en del förändringar behöva göras för att få vandrarhemmet att fungera.

undefined
Under juni månad lämnar de tidigare ägarna över nycklarna till Marie.

– Då jag inte själv huvudsakligen bor i Horn kommer jag inte alltid kunna vara här och passa upp på gästerna. Tanken är att det kommer installeras ett kodlås till dörren så att gästerna kan sköta sin vistelse själva i största möjliga mån. Jag kommer inte heller erbjuda frukostservering, utan ser istället till att kylskåpen är fulla av allt man kan behöva så att gästerna kan förse sig själva även där.

Nu återstår utmaningen att försöka få snurr på vandrarhemmet i det lilla samhället. Att ta över driften mitt under högsäsong hoppas Marie är ett vinnande koncept.

– Det är semestertider och mycket folk är i rörelse.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!