- På 1930-talet och 1940-talet fanns också marknad här, en på våren och en i december, Tomasmarknmaden, minns Gun-Britt Monell i Horns marknadsförening.
- Och även längre tillbaka i tiden, jag vet att keatursmarknaden slutade på 1910-talet.
Hur kom det sig att man började med marknad igen för femton år sedan?
Jo, det var så att Gun-Britt träffade Ingrid Forsling utanför Wahlströms lanthandel och hon frågade om det händer nåt i Horn.
- Ska det hända nåt får vi nog hitta på något själva, svarade Gun-Britt och tillade:
- Ska vi återuppliva marknaden? Kanske andra lördagen i juli?
- Ja, varför inte, svarade Ingrid, och därmed hade startskottet gått. Bosse Fälth var också med på noterna, strax efter samtalet mellan de två kvinnorna.
Första året kom trettio knallar, nu är det hundra som gäller.
- Mycket folk kommer och kommersen är god, konstaterar Gun-Britt Monell.
Pensionären Einar Lieberth, som under många år arbetade som postiljon i bygden, har blåst in varje marknad med näverlur. Och så blir det även i år.
Som vanligt ordnas utställningar i Godtemplargården, bland annat med anknytning till att det är trehundra år sedan Carl von Linné föddes.
Och så visar Nils-Olof Holgersson naturbilder. Det faktum att det är nittiofem år sedan Titanic sjönk uppmärksammas också.
Vidare ges det tillfälle till släktforskning och så blir det en hel del sång och musik, bland annat av Pingstkyrkans sångkör, Horns musikkår och Jazzi från Kisa.
- Vi kommer även att ha igång flera gamla lantbruksmaskiner, något som gillas av många, berättar Gun-Britt.
- Jag erinrar mig ett par där maken absolut inte ville till marknaden. Men då han hittade till maskinerna fick hustrun gärna knalla omkring och handla.
- Då hon kom tillbaka sa maken "gå gärna ett varv till, jag vill stanna här."