Sedan stormen slog ut både telefoner och el i Horn, Hycklinge och byarna runt omkring har räddningstjänsten jobbat för högtryck.
-- Vi håller på så länge det behövs, tills den siste häromkring fått strömmen åter, säger Mattias Ekeroth, befäl i deltidskåren i Horn, envist.
Det är lördag kring lunch. Mattias Ekeroth har varit på stationen mittemot kyrkan sedan klockan sex på morgonen. Han häller upp kaffe i plastmuggar och lutar sig bakåt i stolen.
-- Jo, man börjar bli lite trött nu. Det har varit fullt upp ett tag. När det var strömlöst i både Horn och Hycklinge var vi fem, sex man som jobbade dygnet runt, säger han.
I Horn gick strömmen den på lördagsnatten för en vecka sedan. Samhället låg mörkt i tre dygn.
När andra i kröp in och försökte hålla värmen så gott det gick, gav sig de nio deltidsbrandmännen ut på uppdrag. Johan Tildemyr som bor granne med stationen flyttade till och med in på brandstationen två nätter.
-- Kommunikationsradion var ju vår enda kontakt med omvärlden. Telefonerna var utslagna, så vi höll jour här dygnet runt, säger Johan Tilde- myr.
Första natten tillbringade han i en sjukbår. Andra natten blev det inte mycket vila. Bankens larm var utslaget och det föll på räddningstjänstens lott att hålla koll.
Från klockan sex på morgonen till elva på kvällen har Mattias Ekeroth hållit ställningarna vid stationen. Han har hållit i trådarna och skickat ut sitt manskap med vatten och mobila elverk till nödställ- da.
Han har hållit öron och ögon öppna för att hitta lösningar på alla möjliga problem som dykt upp. Och sett till att en del äldre ensamma fått besök.
-- Det går bra i ett litet samhälle. Man känner varandra och vet andras behov. Vi tar hand om varandra på ett annat sätt, säger Mattias Ekeroth.
När matvarorna i lanthandeln i Horn började tina upp kördes de till församlingshemmet, där det lagades mat med hjälp av bensindrivna elverk.
Efter en mustig soppa på potatis- och purjolök följde en kycklinggryta till alla de som inte kunde laga mat själva.
Restaurangen i samhället fick också problem med att hålla råvarorna kalla. Liksom villaägarna, i vars frysar kött och bär började tina. Det löstes genom att räddningstjänsten körde ut elverk för solidariskt användande.
-- Man har fått dela med sina grannar, säger Mattias.
I brist på värme från Sykrafts elnät har uppskattningen från allmänheten värmt.
-- Vi har fått bullar, choklad och mat från folk runtomkring. Det hade ju inte behövts, vi har bara gjort vårt jobb, säger Mattias.
I stormens spår väcks funderingarna över hur sårbart landet är när varken el eller telefoner fungerar.
-- Man kommer säkert att dra vissa lärdomar av detta, säger Johan Tildemyr.
I Kinda kommun är en utvärdering på gång. Redan nu vet i alla fall kåren i Horn vad som behövs:
-- Mer elverk, gärna större ombyggda militärkraftverk. Och telefonlistor till de som har elverk. Och detaljerade listor över vad som ska göras vid strömavbrott.
Resten klarar kåren.