Medel från bland annat EU satsas på "Horn-Hycklinges framtid". Dessa instanser bidrar med 500 000 kronor, medan ideella arbetsuppgifter görs för ett ungefär lika stort belopp.
I projektet finns en anställd, Charlotte Rydström. Hon arbetar 75 procent och har kontor i centrala Horn, ett kontor som ordnade öppet hus den 1 oktober.
Borde det inte vid det här laget finnas information om vilka tider kontoret är öppet?
- Visst bör Charlotte finnas på plats vissa angivna tider, och det tror jag hon kommer att se till snarast, svarar John Paulin, ordförande i projektets styrgrupp. Han konstaterar att man inom projektet Horn-Hycklinges framtid tycker det är olyckligt att de två företagen i Horn har problem.
- Då det gäller kaféet kan vi inte göra något i det här läget, vi borde ha kommit in i ett tidigare skede, men då visste vi inte att det var så här illa ställt.
- Vi hoppas givetvis att rörelsen skall kunna tas över av ny entreprenör, även om det kan bli problematiskt med tanke på de satsninger som måste till i köket med mera.
- Vi hoppas vidare att Horns hotell åter kan öppnas och i så fall borde det samarbeta med ett eventuellt nytt kafé.
Då det gäller Hornsbon berättar John Paulin att man diskuterat problemen med ägaren Margaretha Sandek och då givit henne en del råd.
- I dag betalar hon en hyra på 10 000 kronor till Stiftelsen Kindahus, ett belopp jag anser bör sänkas till 5 000 kronor.
- Det måste vara bättre att få in 5 000 kronor än att kanske få dras med outhyrda lokaler.
- Vi ser vidare gärna att Hornbon söker samarbete med Ica-butiken i Horn.
- Däremot tror vi inte att Margarethas tanke att allmänheten skall skicka in pengar till henne är någon bra idé. Det skulle ju röra sig om en engångssatsning då det som behövs är en hållbar utveckling som sänker kostnaderna och ökar vinsterna.