Hittills har en träff ordnats. Det var i form av en upptakt då barnen, i årskurserna 4 till 6 fick, inspirerades att lära sig mera om utvecklingen från stenåldern fram till våra dagar.
-- Barnen och företrädare för Bygdegillet kommer att träffas en gång i veckan fram till sportlovet, berättar ordföranden John Paulin, som i yngre dar arbetade som lärare och skolledare.
Nu skall han undervisa ett tag igen; de pedagogiska kunskaperna kommer väl till pass.
Övriga "magistrar" från bygdegillet är Gun-Britt Monell och Hans Merseburg.
Eleverna får bland annat studera olika verktyg som användes förr. Det finns också gamla fundament kvar i Ekeby by.
-- Vi kommer även att besöka vår hembygdsgård Olofsboda, berättar John Paulin. Där finns en mängd gamla verktyg, maskiner och andra ålderdomliga ting att beskåda.
Ett av de två boningshusen är inrett för att visa hur man kunde ha det i en lantbrukarfamilj på 1950-talet. En mängd intressanta saker från årtiondet finns i huset. Den som upplevt femtiotalet får en verklig aha-upplevelse. Jo, precis så var det!
Bygdegillet har på senare tid gjort stora arbetsinsatser i den ladugård som man disponerar i Olofsboda. Ett trägolv har lagts i en del av byggnaden, och där finns nu åtskilliga gamla jordbruksredskap och maskiner.
Eleverna har en bra möjlighet att lära sig mera om hur man hade det i ett lantbruk förr i tiden i detta jordbruksmuseum.
-- Vi kallar det även för ett agrikulturellt museum, säger John Paulin.
Han berättar att eleverna kommer att skriva dagbok från alla träffarna.
-- Det gör att de får koncentrera sig lite mer, och så är det ju bra att ha kvar allt som satts på pränt.