Här byggs Linköpings nya idrottshall

Campushallen kommer att öppna en helt ny idrottshall i fullstorlek i Ebbepark på Westmansgatan i Linköping. Därmed blir de områdets första hyresgäst.

30 juni 2018 07:00

Campushallen driver i dag en anläggning på universitetsområdet, men kommer alltså att utöka med ytterligare en anläggning i Ebbepark. Här byggs just nu en ny stadsdel med företag, bostäder, butiker, kaféer och samhällservice.

– Campushallens har mycket intressanta idéer för olika grupper av människor som kommer att bo och leva i området. Campushallen i Ebbepark blir både en idrottshall i fullstorlek med läktare, och en gymanläggning. Företagen kommer att kunna använda hallen under dagarna för lunchträningar och liknande och kvällstid får den andra gäster, säger Johan Kristiansson, vd för kommunägda Sankt Kors som bygger hallen.

Så här säger Pia Carlsson på Campushallen i ett pressmeddelande:

– Ebbepark känns helt rätt, med det citynära läget och värdeorden som signalerar nytänk och ett modernt synsätt. Med vår nya anläggning vill vi erbjuda studenter utökade träningsmöjligheter, samtidigt som vi hoppas att även företag och boende hittar till oss, säger Pia Carlsson, verksamhetschef på Campushallen.

Hyreskontraktet är det första för de nya byggnaderna som uppförs i stadsdelen. Taket kommer att utformas som ett av fabrikstaken från industrin Wahlbecks som låg på tomten under stora delar av 1900-talet.

– Och en vägg ska smyckas med ett mönster från en av Wahlbecks populäraste mattor. Stadsdelen har en mycket historia och var hemvist åt ett av Linköpings mest framgångsrika företag under en lång tid, säger Johan Kristiansson.

Idrottshallen ska stå klar under hösten 2020, med inflyttning 1 januari 2021.

Nya Campushallen Ebbepark

Utvecklas av: Kommunägda Sankt kors fastigheter AB

Motionsanläggning: ca 2 800 kvm

Kontorsyta: ca 4 800 kvm

Garage: Garade under hela kvarteret med 161 p-platser och uppgång direkt till träningsanläggningen. Särskild nerfart för cyklar.

Inflyttning: 1 jan 2021

Ebbepark utvecklas av Sankt kors och Stångåstaden tillsammans med Science park Mjärdevi, Tekniska verken, Lejonfastigheter, Linköpings kommun och Linköpings universitet.

Namnet kommer från Ebbe Wahlbeck som var vd och styrelseordförande för Wahlbecks fabriker som låg på samma område 1913–1972. Wahlbecks var känt för att ligga långt framme i entreprenörskap, socialt ansvar och miljömedvetenhet. Något som Ebbepark nu profilerar sig med.

Byggstart: 2017

Tidplan: Byggs i fyra kvarter, det sista kvarteret är under planering varför sluttid inte kan anges.

Verksamhetslokaler: Från 30 000 kvadratmeter till 75 000 kvadratmeter.

Bostäder: 700 lägenheter, såväl bostadsrätter som hyresrätter.

Investering: Cirka fem miljarder kronor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulrik Svedin

Ämnen du kan följa