Visfestival i Grebo

- Det här är en känga till visfestivalen i Västervik. Den har blivit lite mossig och vi vill visa på något nytt och fräscht, säger grabbarna bakom Grebos visfestival som arrangeras på onsdag kväll.

grebo2004-08-14 06:10

Bakom tillställningen i Klockargårdens trädgård står de två Grebokillarna Tobias Pettersson och Michael Phalén. Förra vintern anordnade de en rockgala på fritidsgården i Grebo.

- Det blev lyckat så vi fick mersmak. Vi vill nu göra om samma sak, men samtidigt förnya oss på något sätt. Och nu till sommaren ville vi vara utomhus, det blir lite mysigare då, säger Tobias Pettersson och berättar även att de får låna Greboensemblens utescen som nu kommer att sättas upp på Klockargården i samband med sånglustspelet "Pensionatet sista Vilan".

Lokala förmågor

De uppger också att flera av banden är gamla band och återuppståndna konstellationer. Och att flera av dem som deltar är med i flera grupper och band.

- Allt som allt uppträder 22 band och soloartister. Det är lokala förmågor. Alla har anknytning till Grebo på något sätt. Några av dem som deltar har även gått på Visskolan i Västervik, säger Tobias Pettersson.

Svenska mästare

De berättar att bandet 6.08, vid samma tid på onsdag kväll är först ut. Där spelar Tobias Pettersson själv med. Gruppen är för övrigt tvåfaldig svenska mästare i gatumusik, 1995 och 1997.

- Som gamla punkare har vi också mottot: Om ingen annan ordnar något, så ordnar vi det själva, säger de och hoppas att det här ska bli en tradition framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om