Volvo förlorade skattemålet om förlustavdrag på närmare sju miljarder kronor i länsrätten.
Avdraget hade yrkats efter försäljningen av Procordia Food till norska Orkla 1995 och 1997.
Om avdraget hade gått igenom hade det inneburit att Volvo fått tillbaka omkring två miljarder kronor eftersom skatten redan är betald.
Part i målet är egentligen numera Fordägda Volvo Personvagnar Holding som yrkat avdrag med tillsammans 6,8 miljarder kronor för realisationsförluster i samband med försäljningen av aktierna i Procordia Food till Orkla i två omgångar 1995 och 1997.
Volvo brukar överklaga skattemål men hade på onsdagen ännu inte tagit ställning till hur man ska agera i det här fallet.
Vi har ännu inte fått domen och därför inte tagit ställning till om vi ska överklaga, säger Volvos presschef Mårten Wikforss till TT.
Under den aktuella perioden var Volvo Personvagnar ett dotterbolag till AB Volvo.
Försäljningen till Ford skedde 1999, men det finns ett avtal mellan AB Volvo och Ford om att eventuell skatteåterbäring ska gå tillbaka till Volvo.
Skattemyndigheten kom fram till att förlustavdragen är fiktiva och länsrätten går på samma linje.
Volvo Personvagnar köpte den 22 december 1994 samtliga aktier i Branded Consumer Products (BCP). Några dagar senare såldes större delen vidare till andra bolag inom Volvokoncernen med bokföringsmässiga vinster på 12,8 miljarder kronor.
Dagen före årsskiftet delade BCP ut 15 miljoner kronor till Volvo Personvagnar.
Under 1995 såldes 51 procent av aktierna i BCP, som då namnändrats till Pripps Ringnes, till det helägda dotterbolaget Procordia Food som i sin tur sålde aktierna till Orkla för 3,7 miljarder. Under 1997 såldes resterande 49 procent av aktierna för 4,5 miljarder. Senare yrkades avdrag för förluster i samband med försäljningarna med 4,1 och 2,7 miljarder för respektive år.
Den nominella förlusten vid försäljningen av aktierna under 1995 och 1997 uppgick till 9 miljarder kronor, vilket enligt skattemyndigheten väsentligt understiger de uttag som har skett.
Det är ingen verklig förlust, snarare en vinst, sade skatterevisor Börje Noring i en kommentar efter skattemyndighetens omprövningsbeslut.