Nissan köper Atlet

Japanska Nissan Forklift köper den familjeägda trucktillverkaren Atlet i Mölnlycke utanför Göteborg. Företaget köps enligt affärssajten Di.se för cirka 1,5 miljarder kronor, ett belopp Atlets vd inte vill kommentera.

Göteborg2007-09-05 00:00

Japanska Nissan Forklift köper den familjeägda trucktillverkaren Atlet i Mölnlycke utanför Göteborg.

Företaget köps enligt affärssajten Di.se för cirka 1,5 miljarder kronor, ett belopp Atlets vd inte vill kommentera.

Det har vi bestämt ska vara helt konfidentiellt. Det jag kan säga är att det har varit en bra ersättning för 50 års arbete, säger Atlets vd Marianne Brismar till TT.

Atlet har cirka 1 000 anställda, varav 400 i Sverige, och en omsättning på drygt 1,7 miljarder kronor. Företaget grundades av 1958 av Knut Jakobsson, vars familj fortfarande driver bolaget. Enligt Marianne Brismar är det inte första gången de fått köperbjudanden, men att de tidigare avstått från att sälja.

Företaget tillverkar lagertruckar och andra fordon som kan användas för materialhantering. Hon säger att det i dagsläget inte är aktuellt med några större omstruktureringar inom Atlet med anledning av köpet.

Vi har en registrerad köpare som är långsiktig och seriös. Det finns nog inga som helst planer på att flytta tillverkningen utan Nissan har köpt en pågående verksamhet, säger Marianne Brismar.

Om köpet godkänns av EU:s konkurrensmyndigheter går det igenom under hösten i år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!