Fortsatt drift för Fly Me Europe

Ekonomiskt skuldtyngda Fly Me Europes extrastämma i Göteborg beslutade som väntat om fortsatt drift. Alternativet hade varit likvidation.

Göteborg2007-08-16 00:00

Ekonomiskt skuldtyngda Fly Me Europes extrastämma beslutade som väntat om fortsatt drift. Alternativet hade varit likvidation.

Extrastämman hölls i Göteborg på torsdagen. Fly Me Europes dotterbolag Fly Me Sweden, som skötte själva flygverksamheten, gick i konkurs i våras. Ekonomin i moderbolaget Fly Me Europe är mycket ansträngd. Det egna kapitalet understiger det registrerade kapitalet och då måste en extrastämma ta beslut om likvidation eller fortsatt drift, och man beslutade alltså att driften ska fortsätta.

Extrastämman gick också på styrelsens förslag om att sätta ned aktiekapitalet från drygt 165 miljoner kronor till nära 14 miljoner.

Sedan en tid pågår ett rekonstruktionsarbete i Fly Me Europe, som för övrigt bytt namn till FME Europe, för att säkra företagets fortlevnad.

Det finns intressenter att diskutera med, utan att vi kan namnge dem nu, säger vd Finn Thaulow.

Dessa kan finnas såväl utom som inom flygbranschen.

Förutom den extra bolagsstämman hölls en fortsatt årsstämma som bland annat hade att ta ställning till ansvarsfrihet för styrelse och vd räkenskapsåret 2006.

Stämman tog inte något beslut, utan frågan är fortfarande öppen, säger Finn Thaulow.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!