Risk att elevantalet kan halveras

Godegård2005-01-20 00:00

Detta kan i sin tur innebära att Godegård är i farozonen nästa gång nedläggning förs på tal. Skolan hängde löst under utredningen som slutade i de fyra nedläggningar som genomförs i år.

Kan halveras

-- Den uppenbara effekten om en friskola startar i Zinkgruvan är att antalet elever halveras. Jag vill inte spekulera i något annat. Vi har haft ett jättebra samarbete med föräldrarna. Och barnen har tyckt att det har varit roligt att få nya kompisar, säger Britt-Inger Oscarsson, rektor.

Godegård med 60 elever räddades sannolikt av ett välkommet tillskott på omkring 40 elever när föräldraföreningen i Zinkgruvan plötsligt ville flytta barnen över kommungränsen, efter att Askersunds kommun beslutat om besparingar.

Bortblåsta

Men trots att barnen kanske flyttas tillbaka till en ny friskola i Zinkgruvan verkar tankarna på nedläggning som bortblåsta i Motala kommun.

-- Det diskuteras inte längre. I dagsläget ser jag det inte som troligt att vi lägger ned Godegårds skola. Elevantalet där är tillräckligt, säger Eva Svensson, biträdande bildningschef i Motala kommun.

Hon hoppas att en del av föräldrarna ska välja att ha kvar barnen i Godegård.

Intresset

-- Vi har haft en väldigt god kommunikation. Vi har till exempel hela tiden fått information om föräldraföreningens planer på friskola, säger Eva Svensson.

I föräldraföreningen är man också väldigt nöjd med Godegårds skola.

-- Men samtidigt är vi ju intresserade av att få till en så bra skolgång som möjligt för barnen. Det är väldigt roligt att Skolverket accepterade vår ansökan, säger Ronny Frimodig, ordförande i föreningen.

Han understryker dock att det inte är riktigt klart om majoriteten i Zinkgruvan vill starta en friskola. Ett möte med föräldrarna ska hållas först.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om