Nedläggningen av tyska Continentals däckfabrik i Gislaved i juli förra året gick nästan spårlöst förbi i arbetslöshetsstatistiken.
Trots att 744 anställda varslades blev bara 123 öppet arbetslösa.
Om man jämför oktober 2002 med samma månad 2001 är skillnaden i den öppna arbetslösheten 0,4 procent, en ökning från 1,8 till 2,2 procent, säger arbetsförmedlingens projektledare Birgitta Ahnstedt till TT.
Gislaved ligger därmed fortfarande långt under riksgenomsnittet för arbetslösheten. Siffran kan stiga under våren när speciella avgångsvederlag upphör för dem som hade lång anställningstid.
Men samtidigt försvinner folk till studier och arbete, säger Birgitta Ahnstedt.
Den låga arbetslösheten har inneburit att man inte behövt ordna några speciella utbildningar för arbetslösa från Continentals däckfabrik.
De som varit intresserade av utbildning har kunnat ansluta sig till pågående utbildningar för jobb inom plastindustrin och för verkstadstekniskt arbete.
Flertalet av de närmare 300 som fått nya jobb har fått det på industrier i hemorten eller i grannkommuner som Gnosjö, Bredaryd eller Forsheda.
Situationen i Gislaved skiljer sig därmed från andra nedläggningsorter som Bengtsfors och Degerfors tack vare att arbetslösheten är låg i hela regionen.
Runt Gislaved har det varit svårt att få tag på arbetskraft. Före varslet var vi runt i andra regioner och letade arbetskraft, säger Bengt Viktorsson, tillförordnad länsarbetsdirektör, till Svenska Dagbladet.
Men när varslet kom började företagen anställda.
Kvar på fabriken för jobb med däckmontering och lager finns ett 40-tal anställda med tillsvidareanställning. Därutöver engagerades ett 70-tal för tillfälliga anställningar under den tid som inredningen i fabriken monteras ned.
Direkt vid nedläggningen fick 65 anställda som var 59 år eller äldre avtalspension. Ytterligare ett 60-tal var sjukskrivna, ofta i kombination med halv sjukpension.