Garaget fungerade som Systembolag

Polisen fick anonyma tips om att det såldes alkohol på en adress i Mjölby. Vid tillslaget hittade stora mängder alkohol. Nu har försäljaren dömts.

12 oktober 2017 20:00

Det var den 29 april förra året som polisen började spana mot en adress i Mjölby. Polisen stoppade ett par som just köpt öl – vilket ledde till att en husrannsakan gjordes. I ett garage hittades närmare 750 liter öl, 80 liter vin och närmare 75 liter sprit. Merparten av alkoholen hade samma dag levererats till 45-åringen av en 54-årig kvinna som rest till Tyskland och inhandlat dryckerna. Poliserna som slog till mot 45-åringens garage beskrev att det såg ut som ett Systembolag. Alkoholen var prydligt sorterad med olika sorter var för sig.

– Det påminde väldigt mycket om en affär, sade en av poliserna under rättegången.

Alkoholen togs i beslag i väntan på fortsatt utredning.

45-åringen lät sig dock inte avskräckas. Den 4 juni förra året skuggade polisen honom när han tillsammans med en 32-årig man hämtade stora mängder insmugglad alkohol i Malmö. De handlade bland annat om 870 liter öl och 60 liter sprit.

Under rättegången i Linköpings tingsrätt bedyrade 45-åringen sin oskuld och hävdade att han skulle ha all alkohol för eget bruk. Domstolen tror dock inte på honom. 45-åringen fälls för smuggling, olovlig befattning med smuggelgods, olovlig försäljning av alkohol samt olovligt innehav av alkoholdrycker. Straffet blev villkorlig dom med samhällstjänst i 120 timmar.

45-åringens bägge medhjälpare döms även de mot sitt nekande. Den 54-åriga kvinnan döms till villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar och den 32-årige mannen döms till villkorlig dom med samhällstjänst i 75 timmar.

Alkoholen som polisen beslagtagit förklaras förverkad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Quist

Ämnen du kan följa