SM-guldvinnarens nya karriär – tar över restaurang

Nikola Tkalcic ser slutet på spelarkarriären. Nu börjar en ny tid – som restaurangägare. "En helt annan värld", säger fotbollsprofilen.

Nikola Tkalcic tillsammans med sin fru Nathalie Simonsson och svärfar Tomas Simonsson. Nikola och Tomas driver numera Kycklingkebaben i Mirum tillsammans.

Nikola Tkalcic tillsammans med sin fru Nathalie Simonsson och svärfar Tomas Simonsson. Nikola och Tomas driver numera Kycklingkebaben i Mirum tillsammans.

Foto: Henrik Jonsson

Fotboll2024-09-05 16:00

Han var en del av IFK Norrköpings SM-guldlag 2015 och har de senaste åren hunnit med att representera såväl Sylvia som Adas.

Numera spelar han för Smedby AIS i division 2 och bjöd tidigare den här säsongen för ett otroligt drömmål i derbyt mot just Sylvia då han mötte en hörna på volley och skickade upp bollen i ena krysset

Men den kroatiske kantspringaren med det rappa steget och det sköna tillslaget har hunnit bli 35 år och börjar se slutet på karriären. Han är osäker på om det blir något mer spel efter den här säsongen.

– Vi får se. Jag kör på säsongen ut. Jag får acceptera att slutet på karriären börjar närma sig. Kanske fortsätter jag som tränare i framtiden eller något. Jag tror det kan bli svårt att släppa det helt, när det varit en så stor del av ens liv, säger han.

undefined
Nikola Tkalcic spelade i IFK Norrköping 2011-2017. Den kvicke kroaten var en del av "Pekings" guldtrupp 2015.

Nikola Tkalcic har de senaste åren kombinerat fotbollsspelandet med lagerarbete. Nu börjar ett nytt kapitel. Den här veckan tog han och hans svärfar Tomas Simonsson över restaurang Kycklingkebaben i Mirum galleria. 

– Vi började i söndags. Min svärfar har varit i den här branschen länge och det var han som tog initiativ och frågade mig om jag var intresserad av att ta över det här stället och jobba med honom. Jag sa: Varför inte. Det blir något annat, säger Nikola Tklacic.

undefined
Nikola Tkalcic tillsammans med svärfar Tomas Simonsson som tillsammans tagit över Kycklingkebaben i Mirum galleria.

Tomas Simonsson är en veteran i restaurangbranschen och har varit verksam i nästan tre decennier. Han drev pizzeria Neptun en gång i tiden och har även haft restauranger i Åby, Krokek och Ektorp. 

– Min pappa var restaurangägare i mitt hemland Turkiet och nu jobbar nästan hela släkten med restauranger. Min son driver Campino i city och jag har haft många ställen genom åren. Förhoppningsvis blir det här min sista hållplats, säger han.

undefined
Nikola Tkalcic i sitt nya jobb, som restaurangägare.

Även Nikola Tkalcic kommer från en restaurangfamilj. Hans mamma och pappa, Zdravka och Stjepan, har drivit eget i 30 år hemma i Kroatien, i trakterna kring Zagreb.

– De har en bar och festlokal och arrangerar mycket bröllop och fester och så. Det är klassisk kroatisk mat som de serverar. Tidigare hade de en affär också.

Så det är en bekant miljö för dig?

– Ja, jag hjälpte till lite när jag hade tid men det var inte så mycket. Det var mycket fotboll då för min del. 

Duon berättar att planen är att driva vidare Kycklingkebaben i samma andra som tidigare. Det kommer inte bli några stora förändringar.

undefined
Hemligheten bakom en bra kebab? "Bra kött, att alltid hålla samma höga kvalitet, och ha bra recept på såser. Det är viktigt", säger Nikola Tkalcic.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!