Krossdoktorn bygger miljövänligt och behöver anställa

Företaget Nordic stone crusher satsar offensivt och bygger en ny stor anläggning i Finspång. "Att vi kan bygga så pass miljövänligt som vi gör känns extra bra", säger Robert Fransson om företagets största satsning någonsin.

Robert Fransson, från företaget Nordic stone crusher, pytsar ut cement som kommer från berget som sprängts bort där den nya gjutna bottenplattan ligger.

Robert Fransson, från företaget Nordic stone crusher, pytsar ut cement som kommer från berget som sprängts bort där den nya gjutna bottenplattan ligger.

Foto: Mikael Grip

Finspång2023-09-26 05:00

6 000 ton sten, från ett berg som låg i vägen, har nu omvandlats till 300 kubik cement för en ny stor anläggning utmed Västralundsvägen.

– Vi har verkligen arbetat miljövänligt med den här etableringen. Stenen från berget har vi använt i den mobila betongstationen som vi hyrt in och från den får vi cementen till att gjuta bottenplattan till hela anläggningen, säger Robert Fransson, från företaget NSC, eller Nordic stone crusher, som är det fullständiga namnet. 

Det finns även ett namn till – Krossdoktorn.

– Krossdoktorn är ett bättre namn på vad vi gör och det vi använder i sociala medier. Vi reparerar stenkrossar. Det här kommer att bli en fullserviceanläggning för stenkrossar från hela landet. Vi jobbar mycket mot försäkringsbolag, berättar Robert.

undefined
Den mobila betongstationen omvandlar stenen från berget till cement.
undefined
Sten från det bortsprängda berget lyfts in i den mobila betongstationen som omvandlar stenen till cement.

Det känns som en hyggligt smal bransch?

– Ja, det finns inte många företag som sysslar med det vi gör. Nyligen har ett liknande företag försvunnit från marknaden, vilket öppnar upp ännu mer för oss. 

Han förklarar vinningen med att använda en mobil betongstation och stenen från berget, som numera är historia.

– Hade vi använt av oss av traditionella arbetsmetoder, så hade vi behövt 57 betongbilar som kört fram och tillbaka plus 47 lastbilar för att köra hit material. Nu har vi inte behövt köra hit något material, förutom de bilar som levererat pulvret som måste till när cementen ska bli till. Men de bilarna går på gas.

undefined
"Den här byggnationen är den största satsningen i företagets historia. Det är en investering i närheten av tio miljoner kronor", säger Robert Fransson.

Det nischade familjeföretaget startade för sex år sedan och hyr in sig i lokaler utanför Finspång. Planen är att den nya verkstaden med tillhörande kontor ska stå färdigt till årsskiftet. 900 kvadratmeter och tolv meter hög ska den nya byggnaden bli när allting är klart.

– Den här byggnationen är den största satsningen i företagets historia. Det är en investering i närheten av tio miljoner kronor. Just nu är vi tio anställda, inom något år behöver vi bli tre till i personalen, säger Robert Fransson.

undefined
"Just nu är vi tio anställda, inom något år behöver vi bli tre till i personalen", säger Robert Fransson.

Marken som allting byggs på köpte företaget av en privatperson.

– Nu kommer vi att få köpa ytterligare en bit mark i anslutning till den här marken. Tanken är att fortsätta spränga berget och använda den stenen till att bygga ytterligare en hall. Men det ligger några år framåt i tiden. 

Förra året omsatte NSC drygt 17 miljoner kronor.

– I år är målsättningen att nå 22 miljoner kronor och på sikt öka ännu mer, säger Robert Fransson.

Till årsskiftet eller början av 2024 ska 900 kvadratmeter verkstad och kontor stå klart.
Till årsskiftet eller början av 2024 ska 900 kvadratmeter verkstad och kontor stå klart.
Karta: Västralundsvägen 7
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!