Nya jättepizzan som gör succé

Den är sex kilo tung och så stor att den inte ryms i bagageutrymmet på bilen. Jourlivs nya familjepizza med hamburgare och kebab har blivit omtalad i stora delar av landet.

Jättepizza. Ägaren Ferid Kopkin visar upp den gigantiska familjepizzan som räcker till mer än en handfull hungriga individer.

Jättepizza. Ägaren Ferid Kopkin visar upp den gigantiska familjepizzan som räcker till mer än en handfull hungriga individer.

Foto: Mikael Grip

FINSPÅNG2017-10-05 07:00

Videon är inte längre tillgänglig

En vanlig pizza är mäktig. En familjepizza mäktigare.

Men Jourlivs nya familjepizza "Stugan" slår det mesta.

– Jag ville göra något extra för Finspångsborna och kunde aldrig ana att den skulle få så stor spridning, berättar Ferid Kopkin, ägare till Jourlivs pizza & kebab, på Hårstorp i Finspång.

Första veckan hade filmen på hur pizzan tillagas hela 565 000 visningar på Facebook och efter två veckor har den över 655 000 visningar och 3 800 kommentarer.

Tidningen är med på hela resan från start till mål när den gigantiska pizzan tar form.

På pizzadegen läggs sex hamburgare, mängder av ost och kebabkött, lök, paprika, champinjoner och tomatsås. Sedan läggs lock över skapelsen.

– Nu är monstret klart, ropar Ferid, innan han hivar in den i ugnen.

– Den är sex kilo tung och jag använder pizzakartonger som är 50 gånger 50 centimeter stora. Den räcker gott och väl till fem vuxna personer och har blivit mycket populär, speciellt under helgerna.

Ferid berättar att en hel del besökare reser från andra kommuner för att smaka på pizzan.

– Det är många som säger att de aldrig sett något liknande. Jag tyckte att det var en kul grej att blanda in hamburgare i pizzan. Man ska välja "Stugan" om man är ute efter en ny smak och en pizza som inte är som alla andra, säger Ferid Kopkin.

Finspångsredaktionen gav sig på den minst sagt mastiga maträtten, men mättnadskänslan slog till långt innan vi hade nått halvvägs.

– Fem grabbar från Norrköping kom hit för att prova. De klarade inte heller av att äta hela.

Norrköpingsbon Ferid har drivit pizzerian i 14 år och stortrivs i Finspång.

– Över 90 procent av mina kunder är stammisar. Många gillar oss för att de får mycket mat och vi har bra service. Vi hade livsmedel i butiken tidigare, men jag har valt att satsa på maten. Det är viktigast för mig.

Exempelvis har pizzerians stora dubbelrulle varit känd i trakten i många år.

Succén med "Stugan" har gett mersmak. Det finns redan nya planer på nya satsningar.

– Jag har idéer på något nytt och spännande på menyn. Vi får se vad det blir för något.

– Men en sak är säker: allting ska vara stort, betonar Ferid Kopkin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!