Rekorddyr lägenhet: "Stolt och förvånad"

Nyligen såldes den dyraste bostadsrättslägenheten i Finspångs historia. "Det blev som en chock för alla inblandade parter, men alla var nöjda", säger mäklaren Kristian Horvath.

Mäklaren Kristian Horvath gör tummen upp för rekordförsäljningen av en bostadsrättslägenhet i Finspång. 
I bakgrunden syns fastigheten där lägenheten ligger.

Mäklaren Kristian Horvath gör tummen upp för rekordförsäljningen av en bostadsrättslägenhet i Finspång. I bakgrunden syns fastigheten där lägenheten ligger.

Foto: Mikael Grip

Finspång2024-02-25 18:00

Mäklaren Kristian Horvath, 26, är stolt, men samtidigt förvånad över sin senaste försäljning. Måndagen 19 februari fick han bevittna en historisk namnteckning, som han själv var högst delaktig i att få till.

– Ja, det får jag säga. Att slutpriset skulle bli så högt, det trodde jag inte från början, säger Kristian när vi träffas på Skandiamäklarnas kontor i Finspång.

Den aktuella lägenheten ligger i bostadsrättsföreningen Majelden i centrala Finspång. Det handlar om tre rum och kök med en bostadsyta på 84,5 kvadratmeter. Slutpriset blev 1,6 miljoner kronor. Månadsavgiften till föreningen ligger på 7 178 kronor i månaden.

– Slutpriset sticker verkligen ut. Kvadratmeterpriset blir nästan 19 000 kronor, vilket är rekord för en bostadsrättslägenhet i Finspång. Det är mer ett Norrköpingspris. Sedan är det väldigt attraktivt att bo i Majelden, berättar Kristian Horvath.

undefined
"Att slutpriset skulle bli så högt, det trodde jag inte från början", säger mäklaren Kristian Horvath.

Utgångspriset för lägenheten var 995 000 kronor. Att det blev ett så högt försäljningspris handlar förstås om budgivning.

– Ja, två intressenter höjde med 100 000 kronor var i början av budgivningen. Mot slutet var intervallet på höjningarna 25 000 kronor, förklarar Kristian Horvath.

undefined
"Det finns en växande marknad i Finspång. Jag är född och uppväxt här och har cyklat på varenda väg i Finspång, så jag hittar här och känner många. Det är en fördel för mig som mäklare", säger Kristian Horvath.

Till sist var det en äldre man som vann budgivningen.

– Ränteläget och det som händer i omvärlden påverkar inte de personerna som är sugna på bostadsrätt i Majelden. Det är ganska många äldre personer som bor där, det finns hiss och bra parkeringsmöjligheter samt att det är nära till affärer och vårdcentrum, säger Kristian Horvath och fortsätter:

– Visst, det är ingen jättebra marknad just nu på det stora hela, men de köpstarka kunderna påverkas inte. 

Var säljarna nöjda?

– Ja, verkligen. Det kom som en chock för dem att priset blev så högt. Jag vill poängtera att även köparen är nöjd. 

undefined
Kristian Horvath beskriver i telefon hur ett objekt ser ut.

Kristian Horvath har varit mäklare i två år med fokus på Finspång. 

– Det finns en växande marknad i Finspång. Jag är född och uppväxt här och har cyklat på varenda väg i Finspång, så jag hittar här och känner många. Det är en fördel för mig som mäklare, säger han.

undefined
Kristian Horvath har arbetat som mäklare i två år med fokus på Finspång.

Kristian berättar att han även sålde den dyraste bostadsrättslägenheten i Finspång 2023 för 1,5 miljoner kronor. Det handlade om 128 kvadratmeter fördelade på tre rum och kök, som såldes för 1,5 miljoner kronor. Den bostadsrätten ligger på Fridhemsvägen. 

– Den är större till ytan jämfört med rekordförsäljningen i Majelden och hade ett billigare kvadratmeterpris.

Karta: Höjdvägen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!