Sigfrid kommer att protestera, precis som personalen.
-- Jag har bott här sedan år 1998 och har hela tiden trivts jättebra. Personalen är fin och jag bor bra, så jag vill verkligen inte flytta.
-- Det enda jag inte gillar, det är lunchmaten som nyligen börjat levereras från Alléskolan.
Politikerna i socialnämnden och kommunstyrelsen har ställt sig bakom det här sparförslaget.
-- En eventuell avveckling kan ske först år 2005, berättar Åke Andersson (c), socialnämndens ordförande.
-- Nästa år går det inte, bland annat därför att vi inte har plats för de gamla i Falerum inne i Åtvidaberg. Bygga till vill vi inte, vi får se hur det kan lösas ändå om anläggningen avvecklas.
Åke Andersson tycker i och för sig att det vore bra om Falerum skulle få ha kvar sitt servicehus.
-- Men det är kommunens dåliga ekonomi som gör att sådana här sparförslag måste läggas.
Servicehuset, som ersatte ålderdomshemmet, firade nyligen tjugoårsjubileum, och då hade man ingen aning om att det kanske skall läggas ned.
Byggnaden inrymmer sju lägenheter för gamla som kräver dygnetruntservice. Dessutom finns ett antal lägenheter där de boende hyr på öppna marknaden. Även några av dessa är beroende av omfattande hjälp.
Toaletten i de sju bostäder som finns i byggnaden är utdömda av arbetsmiljöinspektionen. Det är för trångt i de fall där den boende måsta ha hjälp av två anställda, en på varje sida om toaletten.
-- Den här byggmissen protesterade jag och andra emot redan för tjugo år sedan, säger Anita Lindberg som arbetat i servicehuset från starten.
Åke Andersson förklarar att det skulle bli dyrt att bygga om, och att detta är en av orsakerna till att servicehuset är nedläggningshotat.
Helena Diener-Karlsson och Ann Blick säger att "vi och övriga anställda absolut inte går med på någon nedläggning".
-- Helt fel att börja flytta på gamla, och vad skall ske med de stora lokalytorna efter en nedläggning? Kan de inte hyras ut eller säljas är det tveksamt om det alls blir någon besparing att avveckla.
-- Försvinner servicehuset får det också konsekvenser för oss anställda, vilka vet vi inte exakt i dag.
Helena och Ann konstaterar att kommunen satsat hårt på att lägga ned skolan i Falerum, men att bygdens folk genom kraftfulla protester får behålla skolan, hur länge är ovisst.
-- Och nyligen lade landstinget ned distriktssköterskemottagningen på vår ort.
-- Hur mycket ska vi behöva tåla?
Enhetschef Jonas Fredriksson förklarar att det vore bra om kommunen hade ekonomisk möjlighet att behålla servicehuset i Falerum.
-- Men nu är ju ekonomin som den är, därför betraktar jag nedläggningsförslaget som ett nödvändigt ont.