Efter nyår blir det "nygammalt" i Mantorp

I 30 år har Shellflaggorna vajat i Mantorp. Men nu är det slut med det. Från och med 2 januari 2014 heter bensinstationen Gulf. En station som ska satsa mer på bilkunderna än tidigare.

28 november 2013 11:00

Anna Lönestam Sandblad som driver rörelsen i Mantorp är glad över uppgörelsen med Gulf och Emab, det senare en medlemsorganisation för fria handlare inom trafikbutiker.

– Shell vill automatisera sina stationer och det var inget alternativ för oss. Vi känner att det fortfarande finns ett behov av en bemannad servicestation, säger Anna Lönestam Sandblad.

Nyanställning?

Macken i Mantorp har sju heltidsanställda plus tre deltidare. Och kanske kan de bli någon till.

– Gulf vill satsa mer på bilisterna och tanken är att vi ska bli mer bilistvänliga som i gamla tider med bättre service åt bilkunderna. Vi får se hur vi orkar med det samtidigt som vi ska göra allt annat i butiken. Eventuellt kan det bli tal om nyanställning.

Förutom namn- och flaggbytet och bättre bilservice kommer kunderna att märka skillnaden på att alla oljor byts ut. Bort med Shell, in med Gulf.

Även i Linköping

Anna Lönestam Sandblad minns även tiden före Shell. Hon var 11 år när hennes föräldrar Gunnar och Ylva Lönestam tog över Mantorps bilverkstad 1 januari 1984 av Erik och Elisabeth Gustavsson som sålde Nynäs bensin och oljor.

– Så visst kommer det att kännas vemodigt att hala Shellflaggorna, men vi känner att det inte går att gå vidare med deras nya koncept.

Mantorp blir Gulfs 20:e station efter "återkomsten" i april 2013 då en station öppnades i Skellefteå. Även på Roxtorpsgatan i Linköping omvandlas Shell till Gulf samma dag som i Mantorp. Gulf lanserades 1937 i Sverige och hade som mest 4 000 försäljningsställen, men köptes 1983 av Kuwait Petroleum som senare slogs ihop med OK. Gulf-målet är 100 stationer inom fem år.

Faktum är att Gulf har funnits tidigare i Mantorp, men då på en annan station (nuvarande Pump) där man "försvann" i mitten av 80-talet.

Men 2 januari vajar flaggorna i Mantorp på nytt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!