Dracula intar logen i sommar

Ny publikläktare och en ännu högre scen inför sommarens barn- och familjeföreställning i Sörby rundloge.

11 april 2017 05:00

I rundlogen i Sörby släpper de stora springorna i ladugårdens väggar in mer kyla, än sol så här i april månad. Trots det, håller delar av Svartå soffteaters ensemble värmen. Här inne i den mäktiga logen bygger de för fullt. För att publiken ska få ännu bättre upplevelse av sommarens barn- och familjeföreställning.

Kan man säga att teater i rundlogen är en tradition nu?

– Ja, det tycker jag. Nu är vi etablerade och tänker fortsätta med teater kommande somrar. Vi hoppas att vi också kan utöka med längre spelperiod. Flera skolor har redan bokat in året föreställning, säger Anders Gustavsson, producent och skådespelare.

Förra året fick stora delar av publiken sitta på bänkar.

Inne i logen luktar det gott av nysågat virke. Jocke Johansson sågar brädor i rätt längder anpassade till läktarna som börjar ta form.

Han är till gruppen glädje inte bara författare och skådespelare, utan också snickare.

– Det är mycket bättre med läktare. Publiken får nu än bättre upplevelse av vår föreställning. Vi bygger också ytterligare en våning på scenen, säger Jocke Johansson.

Scenen består nu av tre våningar plus rundlogens körbana som skådeplats. Det blir som högst sju meter ovanför marken för aktörerna.

– Man får inte vara höjdrädd säger Anders Gustavsson.

Han är höjdrädd, och är den som mest ska röra sig högt upp. Jocke Johansson försäkrar att allt är byggt efter de byggregler som råder.

Vad blir årets föreställning?

– Dracula. Vi ville göra något som inte kändes helt självklart. Dracula är ett kittlande namn. Föreställningen ska precis som tidigare år bestå av skratt, dans och musik, och bara vara lite läskig. Inget blod, trots att föreställningen heter Dracula, säger Jocke Gustavsson, regissör och manusförfattaren.

I årets ensemble ingår fler aktörer.

– Pelle Andersson, Anastasia Andersson, och Nathalie Andersson spelar en spökfamilj. Vi har också en grupp dansare som deltar i föreställningen. Koreografin ska Emma Öberg och Biew Kulnok skapa, berättar Jocke Gustavsson.

Premiär för årets sommarföreställning i Sörby rundloge blir lördagen den 3 juni.

– Förra årets föreställning med Rödluvan och vargen fick fina recensioner och blev en publiksuccé . Vi hoppas att även årets föreställning drar lika mycket publik och kanske mer, säger Anders Gustavsson

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa