De vann priser på Agdagalan

Priser regnade över två företag, ett från Linköping och ett från Norrköping, när Östergötlands bästa marknadsförare gjorde upp på Agdagalan. Men det var ett tredje som kammade hem den största titeln.

Foto: Elin Karlsson

Östergötland2019-04-04 22:00

Det var företaget Ideal of Sweden, från Norrköping, som vann det prestigefyllda priset Årets marknadsförare i Östergötland på branschtävlingen Agda. Galan arrangerades i Norrköping på torsdagskvällen då vinnare i åtta olika kategorier utsågs. Så här motiverade juryn sitt val av huvudpristagaren:

– Ideal of Sweden har genom kommunikation och god design lyckats skapa ett globalt varumärke på fem år. Det är världsklass. En varumärkesexport som regionen inte har sett sedan Pernilla Wibergs tid.

Ideal of Sweden designar och säljer, bland annat, mobilskal och väskor över hela världen. Företagets reklamavdelning jobbar intensivt med influencers som marknadsför deras produkter.

Linköpingsföretaget Markus reklambyrå och Norrköpingsföretaget Pantamera/Returpack har varit de mest belönade företagen på Agdagalan.

Markus reklambyrå vann pris i tre kategorier: "Identitet", "Hantverk" och "Digital produktion". Pantamera/Returpack och dess Instagramkonto Pantamerahumor har gjort succé och fått flera unga att vilja panta. Företaget vann också pris i tre kategorier: "Rörligt", "Kampanj–information" och "Kampanj–Information".

I kategorin "Event" vann företaget Imponera AB och Alten Sverige med eventet “Friday Night Live med Alten”.

Det är Marö, Marknadsföreningen i Östergötland som för 13:e året i rad arrangerar Agdatävlingen och utser vinnarna på Agdagalan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!