Centrumets succé – dubblar sin yta

East Sweden game har fördubblats på ett år. Det märks även på lokalerna i Ebbepark som under hösten har blivit dubbelt så stora.

13 november 2018 21:08

– Meningen har hela tiden varit att vi ska växa men vi visste inte att det skulle gå så här fort, säger projektledaren Thomas Ahlström.

Fastighetsbolaget Sankt kors har tillsammans med LiU innovation och spelutvecklingsveteranen Thomas Ahlström initierat East Sweden game. I augusti förra året rymdes det nya centrumet för dataspelsutveckling på 190 kvadratmeter. Efter en ombyggnad är centrumet 420 kvadratmeter. Till de tidigare lokalerna har man nu lagt ett mindre kontorshotell med tio rum.

– Det är egentligen en ganska naturlig utveckling. Vi har en plats för co-working där man kan komma som ny spelutvecklare och träffa andra, utveckla sina idéer och bygga sitt företag. Sedan går man kanske in i ny fas där man kan vara i ett större behov av eget, låsbart kontorsrum, beskriver Thomas Ahlström.

Samtidigt finns gemensamhetslokaler, en konferenslokal och ett kök som alla kan utnyttja. Meningen är att man ska kunna träffa likasinnade, och kanske dela med sig av erfarenheter och tankar.

– Vi är däremot väldigt tydliga med att det handlar om spelutveckling, det här är inget ställe för renodlade gamers. Vi har regelbundna besökare och medlemmar som parallellt jobbar på stora företag i länet, men som är intresserade av spelutveckling.

En som har tagit plats i kontorshotellet är Filip Wänström från Linköping som driver företaget Augminded och jobbar med olika typer av visualisering.

– Jag har haft kontor hemma, men jag ville prova det här. Jag är jättenöjd. Jag har redan fått fler kunder, och jag har många kunniga personer omkring mig, säger han.

Han visar hur han med hjälp av mobilkameran och förstärkt verklighet (augmented reality) visualiserar utrymningsvägar och skyltar till en av sina kunder. Han har tidigare arbetat med visualisering på Rise interactive och inom Visualiseringscenter i Norrköping.

– I princip all teknik jag använder är exakt den som används i spelbranschen. Det är också teknik som har byggts av spelutvecklare. Jag är faktiskt förvånad över att inte fler företag ger sig i kast med spelteknik eftersom den är så användbar för att skapa upplevelser, säger Filip Wänström.

East Sweden game har nu tre hyresgäster och enligt Ahlström är det fler på väg.

– Det finns flera som har visat intresse. Vi har lite större kontorslokaler för uppåt fem personer, och några som är mer av enrummare. Och man hyr dem till marknadspriser. Vårt krav är att verksamheten är kopplad till spelbranschen, säger Thomas Ahlström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulrik Svedin

Ämnen du kan följa