Tetra Laval vann över EU-kommissionären Mario Monti när EU-domstolen på fredagen undanröjde kommissionens beslut om att stoppa Tetra Lavals fusion med det franska förpackningsföretaget Sidel. Beslutet innebär det tredje slaget på kort tid mot Montis konkurrenspolitik.
Domstolen anser att kommissionen inte har kunnat presentera tillräckliga bevis för att fusionen skulle vara alltför konkurrensbegränsande och pekar också på att misstag gjorts i analysen.
Tetra Lavals styrelseordförande Göran Grosskopf betecknar utslaget som en framgång för rättssäkerheten inom EU.
Vi är glada för beslutet eftersom vi fått gehör för de argument vi förde fram. Den strikta tolkning av lagen som kommissionen gett uttryck för har inget stöd i EU-domstolen, säger han.
Tongångarna var naturligt nog inte lika muntra hos Mario Monti.
Procedurproblem ledde till att vårt beslut annullerades. Detta skall inte få hända igen, sade han.
Monti försökte inte dölja att de tre fusionsbeslut som den senaste tiden rivits upp av EU:s domstol var "mindre ärofulla" för hans enhet för företagsfusioner.
Det är ett allvarligt bakslag för oss, sade han.
Fredagens beslut i EU-domstolen innebär inget automatiskt klartecken för affären mellan Tetra Laval och Sidel. Fallet går nu tillbaka till kommissionen för förnyad handläggning.
Vi gör en ny fusionsanmälan till EU-kommissionen, säger Göran Grosskopf.
Han räknar med att ett beslut om köp eller inte ska kunna bli klart strax efter årsskiftet.
Om vi får köpa innebär det att vi kan realisera den plaststrategi som var basen för budet på Sidel och få ett tredje ben i koncernen, säger han.
Tetra Laval omsätter cirka 77 miljarder kronor och har 25 000 anställda. Sidel har 4 200 anställda och en årsomsättning på cirka nio miljarder kronor.