Mystiska rondellräven död – vandaliserad

Den mystiska rondellrävens liv blev kort. Efter bara några timmar försvann svansen och i helgen blev räven av med sitt huvud.

Boxholms senaste konst i rondellen blev kortlivad. Rondellräven är död.

Boxholms senaste konst i rondellen blev kortlivad. Rondellräven är död.

Foto: Privat

Boxholms kommun2019-12-30 12:30

– Jag skiter väl egentligen i räven, men jag är så trött på skadegörelsen vi har i Boxholms centrum, säger en av de två lokala konstnärerna uppgivet.

Personerna bakom rondellräven, som vill förbli anonyma, satte upp rävskylten i rondellen före jul för att driva med de många och långa diskussionerna på Facebook som handlat om att en räv rört sig i samhället. Påhittet med just en rävskylt, kan också kopplas till den intensiva debatten om det nedlagda mejeriet där Arla också jämförts med det listiga djuret. Men om sabotaget hade något med det att göra, går inte att klarlägga.

– Svansen försvann efter bara några timmar, men då var det någon som lät fantasin flöda och satte dit en ny i garn. Men så efter natten till söndagen låg hela räven i delar och huvudet var borta.

Även om de som tillverkat räven anade att den skulle kunna bli förstörd, är de besvikna. Trots det så finns nya planer på mer rondellkonst.

– Vi får väl se om det kan bli en hel rävstam med 5-6 rävar framöver, skrattar en av initiativtagarna.

– Å andra sidan är det inte så kul att lägga ner en massa arbete om allt sen bara förstörs. Men det vore kul att spinna vidare på idén och låta fler få möjlighet att ta räven till sina hjärtan.

Natten till söndagen då rondellräven saboterades tog områdespolisen emot flera tips från allmänhet gällande bilar som uppges ha sladdat runt och stört boende i området.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!