Distanselever erbjuds lunch i skolmatsal

Gymnasielever bosatta i Boxholms kommun erbjuds från och med 14 april skollunch på Parketten. Ett initiativ som möts av både beröm och frågor.

För de gymnasielever som bor i Boxholms kommun erbjuds efter påsklovet mat i skolmatsalen Parketten.

För de gymnasielever som bor i Boxholms kommun erbjuds efter påsklovet mat i skolmatsalen Parketten.

Foto: Julia Djerf

Boxholms kommun2020-04-08 20:00

I tider då gymnasielever har distansundervisning till följd av det rådande läget kring covid-19, har frågan om elevernas skolluncher blivit en fråga för flera kommuner att ta ställning till. Vissa, som Linköpings kommun, låter eleverna hämta ut matlådor hos restauranger och kaféer för att samtidigt gynna det lokala näringslivet. För gymnasielever som är bosatta i Boxholms kommun erbjuds från den 14 april lunch på Parketten klockan 12.30, enligt ett beslut av kommunen på tisdagen. Beskedet välkomnas av många i ortens lokala facebookgrupp, men samtidigt höjs flera röster om att inte alla elever kommer att kunna nyttja erbjudandet då lunch för flera är schemalagd tidigare.

– Jag tror inte det är ett problem att äta tidigare om tiden inte passar, men det får man ta kontakt med skolan om, säger Britt-Marie Johansson (S), kommunalråd.

Skulle det kunna bli aktuellt att hämta matlådor från Parketten eller hos andra restauranger i kommunen?

– Matlådor är upp till kostchefen och skolchefen att bestämma kring. När det gäller att äta på restaurang så tror jag inte det blir aktuellt när den här lösningen finns.

Från Ödeshögs kommuns sida finns i nuläget inget särskilt beslut fattat gällande skollunch för gymnasieelever bosatta i kommunen.

– Vi har inte upplevt att det funnits några sådana behov, men skulle vi märka att det finns så får vi förstås diskutera det då, säger Filip Kronhed, administrativ chef.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!