Brandbil körde ner i dike under utryckning

Räddningstjänsten var på väg fram till en insats, när styrkan plötsligt själva välte rakt ner i ett dike.

Boxholms kommun 18 september 2019 19:00

Det var vid 17-tiden på tisdagen som deltidsbrandkåren i Boxholm larmades till en misstänkt soteld i Boxholms kommun. Jourhavande brandmästare var först på plats och kunde snabbt meddela sina kollegor i brandbilen bakom att läget var under kontroll när olyckan med brandbilen inträffade.

– Fordonet rullade långsamt fram på en grusväg och var nästan stillastående, men på något sätt så kom bilen precis över en kant så att den välte och lade sig ner på sidan i diket, berättar Johan Forsgren, räddningschef på Räddningstjänsten i Mjölby/Boxholm.

Brandmännen i bilen kunde ta sig ur fordonet på egen hand innan bärgning kallades till platsen.

– Man får vara tacksam för att det inte var några personskador. Vi har haft kontakt med berörd personal så att ingen går och mår dåligt över olyckan. Det är tråkigt när sånt här händer, men det vore ju konstigt om det inte hände oss också ibland.

Onsdagsförmiddagen ägnade personal på räddningstjänsten i Mjölby åt att tömma fordonet på utrustning. Räddningstjänsten besitter normalt tre släckbilar, varav två är placerade i Mjölby och en i Boxholm. Men efter olyckan har Mjölbys reservbil fått flytta till grannkommunen.

– Vi är beroende av att ha alla fordon i drift, så nu har vi fått planera om vissa aktiviteter under hösten. En sån här släckbil är värd närmare fyra miljoner kronor, så i nuläget inväntar vi besked från försäkringsbolaget om vi får tillbaka bilen eller om det måste köpas in en ny, säger Johan Forsgren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa