Inbrottstjuvar togs på bar gärning

De två männen, 24 och 26 år gamla, bröt sig in i ett fritidshus i Boxholms kommun. Ägaren, som installerat en övervakningskamera, kunde dock larma polisen.

28 maj 2019 18:00

Under natten till den 11 januari i år vaknade fastighetsägaren av att larmet i hans fritidshus hade utlösts. Mannen, som tidigare haft problem med inbrott och därför hade installerat övervakningsutrustning, tittade på bilderna från sin övervakningskamera – men kunde först inte se något på grund av mörkret. Snart såg dock mannen två män som gick omkring med ficklampor vid fritidshuset. Mannen larmade genast polisen.

Polisen skickade en hundpatrull till platsen som kunde gripa de bägge misstänkta inbrottstjuvarna. Det visade sig att männen hade brutit sig in i flera hus på den aktuella fastigheten och bland annat stulit kläder, hemelektronik och verktyg.

Linköpings tingsrätt har nu dömt de bägge männen för grov stöld. 24-åringen, som är ostraffad sedan tidigare, döms till skyddstillsyn. 26-åringen, som är dömd flera gånger tidigare, döms till fängelse i åtta månader. Duon ska betala 1 200 kronor i skadestånd till fastighetsägaren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Quist

Ämnen du kan följa