Tvångsklippte kvinna – döms för misshandel

En 19-årig kvinna utsatte en kvinna för en utdragen och kränkande misshandel som bland annat innebar att hon klippte av brottsoffrets hår. Nu har 19-åringen fått sin dom.

En 19-årig kvinna har dömts för fler allvarliga brott som riktade sig mot en kvinna.

En 19-årig kvinna har dömts för fler allvarliga brott som riktade sig mot en kvinna.

Foto: TT/Arkivbild

Boxholm2020-12-02 05:00

Händelsen inträffade i Boxholm den 23 januari i år. 19-åringen, som var påverkad av droger, började utan anledning att misshandla en kvinna som befann sig i samma lägenhet. 

19-åringen slog bland annat kvinnan flera gånger i huvudet. Dessutom klippet 19-åringen av kvinnans hår. Det hotfulla i situationen underströks av att 19-åringen uttalade hot samtidigt som hon höll en kniv i handen. 

19-åringen tvingade även kvinnan att lämna ifrån sig sitt kontokort med tillhörande kod. Dagen därpå tog hon ut 10 800 kronor i en uttagsautomat. 

Under rättegången i Linköpings tingsrätt gjorde 19-åringen vissa medgivanden och förklarade sitt agerande med att hon var "påtänd och galet arg".

Tingsrätten ser allvarligt på 19-åringens brottslighet och har nu dömt henne för misshandel, olaga tvång, bedrägeri samt övergrepp i rättssak. Domstolen skriver att det varit fråga om "meningslöst våld" och att våldet "utövats under ett långdraget förlopp". Att 19-åringen klippte av brottsoffrets hår anses vara "klart graverande". 

Enligt tingsrätten ligger straffvärdet på fängelse i två år. På grund av sin låga ålder slipper dock 19-åringen fängelse. Hon anses vara i behov av vård och döms därför till skyddstillsyn med en föreskrift om att hon måste underkasta sig vård enligt lagen om vård av unga. 

19-åringen ska betala närmare 45 000 kronor i skadestånd till brottsoffret. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!