Det är en energisk och glad Ann Lindholm som slår upp dörren till sin food truck på Mekonomens parkering i Boxholm och kliver ut i det soliga höstvädret. Det var alldeles nyligen som hennes restaurang på hjul förflyttades permanent till orten, men sitt företag har hon drivit i tre år.
– Innan jobbade jag på vissa ställen inne i Tranås där de hela tiden talade om för mig att jag hade för mycket idéer och att jag inte passade in i deras organisation, så då bestämde jag mig för att göra mitt. Jag har jobbat i restaurang i många år, dock inte som kock men som servitris och inom catering.
Idén att starta eget har Ann burit med sig länge. På grund av oviljan att betala dyr hyra för en lokal beslutade hon sig för ett rullande kök.
Hon satsar på mycket hemlagat. Både dressingar och den picklade rödlöken gör hon själv.
Vad bör du utveckla med din verksamhet för att förbättra den?
– Faktiskt ingenting, mer än att utveckla menyn, menar Ann.
Passionen för matlagning har hon alltid burit med sig. Även under åren som servitris var hon involverad i kökets arbete.
– Jag har varit med kockarna i köket och pillat och gett förslag. Jag har varit med hela vägen även fast jag bara jobbat ute i restaurangen.
Är det verkligen ekonomiskt hållbart att bedriva verksamheten i Boxholm?
– Absolut. Jag är något som står ut, jag tror absolut på det här.
Hon fortsätter med ett leende:
– Jag är en outbildad kock.