Två personer anhållna misstänkta för mord i Boxholm

Polisen misstänker att en person mördades i sin bostad natten till söndag. Två personer sitter anhållna misstänkta för mordet. "Det är väldigt obehagligt att det här har hänt i Boxholm där alla känner alla", säger Sara Jussi som bor i området.

Polisen utreder ett misstänkt mord i en bostad Boxholm. På söndagen var huset avspärrat.

Polisen utreder ett misstänkt mord i en bostad Boxholm. På söndagen var huset avspärrat.

Foto: Zenaida Hadzimahovic

Boxholm2022-10-23 12:19

Under natten till söndag larmades polis och ambulans till Timmerö i Boxholm. På söndagsförmiddagen var ett område kring ett hyreshus avspärrat och både uniformerad polis och tekniker arbetade på platsen.

Till en början ville polisen inte berätta vad som skett på adressen.

– Jag vill inte säga någonting. Du får ta detta med åklagare, säger Daniel Johansson, vakthavande befäl vid polisen region öst.

Strax efter klockan 13 på söndagen bekräftade dock polisen att de funnit en avliden person på adressen och inlett en förundersökning om mord. Två personer greps på platsen i natt och anhölls av åklagare misstänkta för mord, skriver polisen på sin hemsida.

Anhöriga är underrättade om dödsfallet.

undefined
Tekniker arbetade under söndagen vid den aktuella adressen.

Polisen hänvisar till åklagare som leder förundersökningen och skriver att inga ytterligare kommentarer kommer att ges.

Även presstalespersonen på Åklagarmyndigheten är minst sagt förtegen.

– Det här ärendet leds av åklagare som är förundersökningsledare. Något annat finns inte att säga. Åklagaren lämnar inte någon information i det här tidiga skeendet av utredningen. Den är inne i ett känsligt läge, säger Annika Collin, pressansvarig på Åklagarmyndigheten.

När kan ni ge någon information?

– Imorgon, måndag, kommer ärendet lottas in på ordinarie åklagare på Linköpings åklagarkammare. Ni får söka den personen, säger Annika Collin.

undefined
Sara Jussi som bor i ett hyreshus bredvid det avspärrade huset där en man misstänks ha mördats. "Det är väldigt obehagligt att det här har hänt i Boxholm där alla känner alla", säger hon.

Corren har pratat med Sara Jussi som bor i ett hyreshus bredvid det avspärrade huset. Hon var ute med sin hund vid 23-tiden på lördagskvällen och det var då helt lugnt i området. Men tidigt på söndagsmorgonen upptäckte hon avspärrningar när hon skulle gå till sin bil.

– Jag skulle åka till stallet klockan fem i sju. Redan då fanns det mellan åtta och tio poliser på plats och tre piketbussar. Huset och parkeringen var avspärrade. Det var en ovanlig syn på söndag morgon. Jag frågade polisen om det hade hänt något och de svarade "ja", men de ville inte säga mer. Det är väldigt obehagligt att det här har hänt i Boxholm där alla känner alla, säger Sara Jussi.   

Två män som också bor i närheten berättar att de kom hem vid klockan 01 natten till söndag. Då var det lugnt i området. Även de uttrycker obehag.

På söndagseftermiddagen övervakades avspärrningarna fortfarande av polis.

En adress i Boxholm var under söndagen avspärrad. Polis och åklagre är förtegna.
En adress i Boxholm var under söndagen avspärrad. Polis och åklagre är förtegna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!