Polisbil körde in i flyende bil

Den 35-årige mannen försökte köra ifrån en polisbil. Det slutade med att polisbilen körde in i mannens bil.

En 35-årig man har åtalats för bland annat grov vårdslöshet i trafik.

En 35-årig man har åtalats för bland annat grov vårdslöshet i trafik.

Foto: Arkivbild

Boxholm2017-10-23 22:15

Den 14 september i år fick polisen larm om att en 35-årig man som saknar körkort var ute och körde bil. På riksväg 32 i närheten av Strålsnäs fick en patrull syn på bilen. 35-åringen var dock inte intresserad av att stanna.

Enligt poliserna körde mannen i riktning mot Boxholm i en hastighet av 180 kilometer timmen. 35-åringen gjorde livsfarliga omkörningar. En av de inblandade poliserna skrev efteråt: "När vi kör igenom Boxholm bryter den misstänkte mot i stort sett alla trafikregler."

En bit utanför Boxholm gjorde 35-åringen en tvärnit. Därefter vände han och började köra tillbaka mot samhället. När 35-åringen saktade in i en korsning valde poliserna att göra ett så kallar "plåtstopp". Polisbilen körde in i sidan på 35-åringens bil. Poliserna hoppade ut ur radiobilen och drog sina tjänstevapen. Därefter slet de upp förardörren och fick kontroll över 35-åringen.

35-åringen, som vid tillfället var påverkad av amfetamin, har nu åtalats för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Den åtalade har i förhör vägrat att svara på frågor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om