Renoverade gatuköket har bytt ägare efter åtta månader

Förra året renoverades det nedgångna gatuköket i Boxholm och öppnade med ny ägare. Nu har restaurangen sålts igen.

Makarna Nasima Safdary och Ali Safdari har flyttat från Örebro till Boxholm för att driva Grillhuset i centrala Boxholm.

Makarna Nasima Safdary och Ali Safdari har flyttat från Örebro till Boxholm för att driva Grillhuset i centrala Boxholm.

Foto: Marlene Ericsson

Boxholm2024-02-06 08:30

Det var i maj förra året som Corren skrev att gatuköket i Boxholm fått ny ägare. Nader Mozaffari köpte den nedslitna lokalen och gjorde en helrenovering under närmare ett halvår. Nu, drygt åtta månader efter nyöppningen, har han sålt verksamheten vidare till en ny ägare. 

– Jag tog över den 1 januari i år och kommer driva restaurangen tillsammans med min fru Nasima, säger Ali Safdari.

Paret behåller namnet Grillköket, som Nader Mozaffari döpte verksamheten till vid nyöppningen. Ali är tacksam att lokalen är nyrenoverad och fräsch. 

– Vi har satt in en mjukglassmaskin i köket och ska köpa in nya arbetskläder. Annars är ju det mesta redan nytt här i köket. 

undefined
Ali Safdari tog över gatuköket i Boxholm den 1 januari 2024. Han har restaurangvana sedan tidigare, han har bland annat varit chefsledare på en McDonaldsrestaurang i Örebro.
undefined
Efter att gatuköket i Boxholm stått tomt en längre tid köpte och renoverade Nader Mozaffari byggnaden. Han öppnade upp restaurangen i maj 2024, men har nu sålt verksamheten.

Ali har erfarenhet av restaurangbranschen sedan tidigare. I sju år jobbade han som chefsledare på McDonalds i Örebro och han har även erfarenhet från jobb på andra restauranger. 

– Nu tyckte jag det var dags att gå vidare i karriären och satsa på en egen restaurang, och då blev det här i Boxholm. 

Bor ni här i Boxholm nu? 

– Ja, jag och min fru har flyttat hit ifrån Örebro. Så nu bor vi i en lägenhet i Boxholm och har nära till vårat nya jobb. 

undefined
Rahman Rasali skivar upp kebebköttet på Grillhuset.

När det kommer till menyn planerar paret att behålla det befintliga utbudet med några undantag. Ali har snappat upp att det finns något som kunderna har efterfrågat. 

– Nu har vi korv och mos. Vi kommer även att ha "smashed burgers", färska hamburgare som vi lagar här i köket.

Han är medveten om att det är tufft att driva restaurang i dessa tider, bland annat på grund av höga elpriser och stigande inköpskostnader för maten. 

– Det är tufft för många restauranger nu. Men vi tror framför allt på sommaren, vi hoppas att de som åker på väg 32 stannar till här. Och så hoppas vi att de som bor i Boxholm besöker oss också. 

undefined
Makarna Nasima Safdary och Ali Safdari har flyttat från Örebro till Boxholm för att driva Grillhuset i centrala Boxholm.

Det finns ju två etablerade pizzerior i Boxholm, vad tror du om den konkurrensen? 

– Jag har bott i Boxholm så kort tid så jag har inte hunnit besöka dem ännu. Men jag hoppas att det finns plats för en restaurang till i Boxholm, säger Ali.

Nader Mozaffari lade som sagt ner mycket arbete på att bygga upp och väcka liv i det gamla gatuköket i Boxholm.  

Varför sålde du verksamheten efter så kort tid? 

– Jag äger och driver även Grillhuset i Ljungsbro. Tiden räckte tyvärr inte till för att driva två restauranger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!