Det är riksdagsman Magnus Oscarsson (KD) från Ödeshög som besöker och lyssnar in frågor från "verklighetens folk" i "hjärtlandet".
Daniel Arnell driver företaget DMI Mjölk på gården Gårdslätt utanför Rinna mellan Boxholm och Väderstad. En ganska genomsnittlig mjölkgård, säger han. 190 mjölkkor som betar ute i hagarna.
Just när vi står och pratar ska en av korna i hagen till att kalva. Daniels anställda Ella Svensson tar sig bort till kossan som ställt sig bakom en enbuske. Bara någon minut senare ligger en kalv i gräset, helt utan dramatik.
Bränslepriser, kärnkraft, brottslighet och polissatsningar. Det är vad det handlat om de senaste veckorna när valrörelsen kulminerat.
Daniel och hans företag har visserligen märkt av prisökningarna på el och bränsle. Men det är konsumenternas ekonomi och attityder han är mest orolig för.
– Det pris vi får för mjölken har också stigit, dessutom har vi ökat omsättningen under året med ungefär 50 mjölkkor. Idag får vi 5.77 för mjölken. I genomsnitt 5.02 i år. Om det kommer att gå upp ytterligare, vet jag inte, säger han.
Så någon kris är det inte för företaget. Men det Daniel känner oro för är hur konsumenternas intresse för närproducerat ska påverkas av kommande dyrtider. Kommer de att vilja lägga pengar på det lite högre priset för svensk kvalité?
– Jag är mer oroad för konjunkturen än för våra kostnader.
Landsbygds- och lantbruksfrågor diskuterades en hel del i våras, men har sedan minskat i valrörelsen, menar Magnus Oscarsson (KD) som sitter i Miljö- och jordbruksutskottet.
Han säger att det nu kommer flera åtgärder för att gynna svensk matproduktion.
– Staten har fått in enorma inkomster på de höga el- och bränslepriserna som ska gå tillbaka till konsumenter och företag. Om man kan få ner sin elräkning så får man pengar över till maten. Vi vill också sänka bränslepriserna genom att minska reduktionsplikten, säger KD-politikern.
Dessutom sätter han stora förhoppningar till det förslag som nu finns från regeringen om ursprungsmärkning på mat även på restauranger och storkök.
– Det är inte minst viktigt för de offentliga köken, att kommunerna ser över matinköpen, och redovisar utåt matens ursprung, säger Oscarsson.
En tredje fråga för att underlätta är att rensa upp i alla de regler som gäller inom jordbruket, som små företag har svårt att hantera.