Force Security i konkurs

Force Security Sweden AB, bevakningsbolaget i Boxholm, är försatt i konkurs. Verksamheten är uppköpt av konkurrenten Securitas.

Väktarna Anders Svensson, Jan Svensson och John Svensson kommer uppför trappan vid resecentrum. Ett av de mer allmänna bevakningsområden. Force security Årets företag Force security Årets företag Force security Årets företag

Väktarna Anders Svensson, Jan Svensson och John Svensson kommer uppför trappan vid resecentrum. Ett av de mer allmänna bevakningsområden. Force security Årets företag Force security Årets företag Force security Årets företag

Foto: Mia Karlsvärd

Boxholm2013-01-26 08:51

Företaget ansökte om konkurs i onsdags och angav obestånd som orsak. Dagen efter beslutade tingsrätten om konkursen.

– Jag tog kontakt med Securitas i december och förklarade önskemålet att sälja. Det fanns inget annat läge, och det här var det bästa alternativet. Securitas var också de enda vi kontaktade, säger delägaren Anders Svensson.

Tre av fem

15 januari gick driften över till Securitas.Tre av de fem som jobbat inom Force Security har nu blivit anställda av Securitas, bland annat Anders Svensson.

– Vi har varit ute och informerat de flesta av våra kunder. Nästa vecka börjar vi jobba med att programmera om larmen, säger han.

Force Security är ett familjeföretag och enligt Anders Svensson är de överens om affären. Vad delägarna Jan och John Svensson ska göra istället vet han däremot inte.

Träff på måndag

Tord Cederberg har utsetts till konkursförvaltare och första träffen med honom blir på måndag.

Det Securitas har köpt är avtalen med kunderna och verksamheten – däremot inte själva företaget. Securitas tar också över en del av hyreslokalen i Boxholm.

– Fördelen med affären för Securitas blir en bättre effektmängd. Fördelen för kunden är att vi kan leverera ännu bättre kvalitet på våra tjänster, med exempelvis ett helt annat produktutbud, säger Securitas presschef Peter Köhler.

Från HB till AB

Force Security Sweden HB startade i december 2005. 2010 ombildades företaget till ett aktiebolag med samma ägare. Samma år övergick verksamheten till Force Security Sweden AB och blev ett av länsstyrelsen auktoriserat bevakningsföretag.

Årets företag

2010 prisades vaktbolaget även som "Årets företag" i Boxholm.

– Det har varit en fantastisk resa, men sedan fick vi bekymmer, säger Anders Svensson.

Företaget har också haft konflikter med anställda. Senast i somras skrev Corren om att löner inte betalats ut i tid, vilket ägaren Jan Svensson förnekade. Fackförbundet Transport fick kopplas in för att lösa tvisten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om