Att komma in i Sören Petterssons garage i Boxholm är nog varje storfiskares dröm. Istället för verktyg och en bil är garaget fullt med fiskedrag, spön och annan fiskeutrustning. Där står även Sörens pärla, hans fiskebåt.
– Här ute kan jag vara hur länge som helst. Jag tillverkar tafsar, grejar med båten och förbereder för fisketävlingar, säger Sören.
I Boxholm är han känd för sitt stora intresse för att fiska. Han lägger ofta upp bilder och filmer på sociala medier där han ger tips och visar upp de stora gäddor han fångat för dagen.
Du sände även live på Facebook där du lärde ut hur man filear en abborre.
– Ja, jag tänkte att folk behövde lära sig att filea abborre. Det är den enda fisk jag äter, om jag har fileat den själv så jag vet att inga ben finns kvar.
Sörens fiskeintresse startade när han var en liten grabb och följde med sin pappa ut för att fiska. Han blev som vuxen fast besluten att lära sina två söner att fiska i tidig ålder.
– Först grät de för att de inte klarade av att kasta ut, men de lärde sig efter ett tag, säger Sören och skrattar åt det minnet.
Är de lika fisketokiga som sin pappa nu?
– Emil vill att det ska nappa hela tiden så han tröttnade på det, men Anton är min bästa fiskekompis och nu tävlar vi i samma lag.
Att tävla i fiske och anordna fisketävlingar upptar nästan all ledig tid för Sören. Det är inte bara själva fisket som tar tid, all planering tar minst lika många timmar.
Hur många tävlingar är du med och arrangerar?
– Fyra stycken, 12-timmars, 10-timmars och Sommen Pike vår och höst.
Sören deltar även med sitt lag, Team Kungen, i de tävlingar han arrangerar. En tävling som han gärna vill vinna är 12-timmars på Sommen.
– Team Kungen har varit på pallen, men det vore så jäkla gött att vinna någon gång.
Vad vinner man?
– Första pris är 13 000 kronor till laget. Men jag vill inte vinna för pengarna skull, det är mer prestigen att ta hem just den tävlingen.
Laget deltar i år i femton fisketävlingar runt om i Sverige och det är inte bara på tävlingsdagen laget fiskar i sjön där tävlingen arrangeras.
– Vi åker alltid ut och rekar i sjö innan, även om vi måste dra båt och utrustning till exempelvis Oskarshamn. Oftast åker vi och kollar ett par veckor innan tävlingen.
Varför gör man det?
– För att kolla vattnet och för att se var det nappar bäst. Vi fiskar utan krok då och räknar bara napp.
På tävlingar är det "catch&release" som gäller, vilket innebär att man släpper tillbaka fisken i vattnet igen efter mätning och fotografering.
– Det innebär att man faktiskt kan få samma fisk två gånger, vilket har hänt oss. Fisken saknade en fena så vi kände igen den, skrattar Sören.
Gädda är det som gäller för Sören och hans lag vid tävlingar. Att mäta och fota gäddan på rätt sätt är viktigt. Sören berättar dock att det finns fiskare som fuskar med det och justerar mätbrädan så att fisken blir tio centimeter längre.
Vilken är din rekordgädda?
– Jag och Anton har samma rekord på 121 centimeter. Den vägde 12 kilo, så det är riktiga monster vi får upp.
Sörens favoritsjöar att fiska i är Sommen och Roxen. Det är väder och vatten för dagen som avgör var fisket är bäst.
– Och man talar inte om för någon annan var det nappar bäst.
Vad är det bästa med fisket?
– Adrenalinkicken, helt klart! Att känna på hugget och inse att det här är en stor gädda, det är hela grejen med fisket.