Om man har flera VM- och SM-medaljer i olika valörer borde man kanske vara fullärd som dragkampare. Men så resonerar inte Boxholms dragkampslegendar Benny Eriksson som till vardags tillhör ortens lag Björke SK.
– Det är alltid kul att lära sig något nytt, säger han.
Sedan 2017 har han åkt till Taipei i Taiwan vid fem tillfällen för att lära sig inomhusdragkamp, och nu planerar han inför en sjätte resa.
Allt startade med att han blev inbjuden av en kvinna i Taiwan som utvecklar skor för dragkamp.
– Först svarade jag att jag inte kan kinesiska, säger Benny och skrattar.
Dessutom var hans kontakter i Taipei inte så duktiga på engelska, men språkutmaningarna skrämde honom inte.
– Det går bra att vifta med händerna och så finns ju Googles översättningsapp, så det är inga problem.
Att utöva dragkamp inomhus är lite annorlunda än utomhus, något Benny blev varse när han bjöds in för att träna med gymnasietjejerna i Jeing-Mei-skolan.
– Man drar med raka ben inomhus vilket man inte gör ute. Det var inte mina ben redo för, så det blev en del mjölksyra. Därför har jag börjat stretcha fotlederna, så förhoppningsvis klarar jag det bättre nästa gång jag är där.
Benny har även tränat med ett pojklag i Taipei och under besöken har han fått flera nya kamrater. Han betalar sina resor ur egen ficka men får kvällsmat av vännerna.
– Man äter alltid på kvällen efter träningen. Först tyckte jag att jag trängde mig på men nu vet jag att det är oförskämt att tacka nej, så det är bara att äta på.
I hans telefon finns bilder på vänner i Taipei och på varje foto har han skrivit dit deras kinesiska namn. Han har blivit erbjuden att kalla dem mer lättuttalade namn som Harry och Celine, men Benny har lärt sig att säga deras kinesiska namn.
– Och jag har fått ett kinesiskt namn av dem, de kallar mig Agon, det betyder morfar, säger han.
Han är glad för allt roligt och spännande han får uppleva under sina resor och delar gärna med sig av sina minnen.
– En kvinnlig ledare skojade med mig och lärde mig ett kinesiskt ord som hon sa att jag skulle säga innan jag sa namnet på tjejerna i dragkampslaget. Först senare fick jag veta att jag hade sagt till alla tjejerna att de var vackra, så det var lite roligt.
Men det är inte bara han som lär sig något under resorna, han lär även ut sina dragkampskunskaper.
– Jag var hemma hos en familj där och firade nyår och de var imponerade över att jag fortfarande drog dragkamp. De slutar med sporten när de går ut universitetet, men när sönerna i familjen träffade mig bestämde de sig för att försöka hålla på tills de är 35 år, säger Benny som själv är 61 år.
Benny är en förebild även för dragkamparna på hemmaplan och hjälper gärna yngre dragare i Björke att utvecklas. Han var med i det svenska landslaget för sista gången när han fyllde 55 år och är mycket stolt över att ha varit med under Björkes storhetstid, en klubb han har varit trogen sedan 1978.
– Jag vet faktiskt inte hur många VM- och SM-medaljer Björke har, men det är många.
Som 61-åring, har du några tankar på att lägga repet på hyllan?
– Nej, jag kör så länge kroppen håller eller tills de andra i laget säger "Benny, nu är du så jäkla dålig så du får bli coach istället".