Långvariga traditionen går i graven

Nu är det slut på bilbingon vid Svartåvallen i Boxholm. "Beslutet att lägga ner den kommer göra många människor besvikna", skriver Boxholm IF:s styrelse.

Har man frågor kring nedläggningen av bilbingon vill styrelsen att man tar direktkontakt med dem. "Vi vet att det kommer att skrivas och spekuleras på sociala medier om detta", skriver de i sitt uttalande.

Har man frågor kring nedläggningen av bilbingon vill styrelsen att man tar direktkontakt med dem. "Vi vet att det kommer att skrivas och spekuleras på sociala medier om detta", skriver de i sitt uttalande.

Foto: Peter Åkesson

Boxholm2024-03-29 10:00

Under skärtorsdagen nåddes Corren av beskedet att Boxholm IF inte kommer arrangera någon bilbingo under 2024.

"Hur framtiden efter det kommer att se ut kan vi i dagsläget inte säga", skriver föreningens styrelse i ett uttalande på sin hemsida.

Bilbingon på Svartåvallen i Boxholm har rötter i slutet av 80-talet, och nu ser det alltså ut som att förra bingosäsongen kan ha blivit den sista. På hemsidan förklarar föreningen att beslutet grundar sig i en vikande trend vad gäller antalet bingospelare och att förra årets resultat inte var tillräckligt bra.

"Ser man till den arbetsbelastning som krävs för att kunna ge ett arrangemang som vi kan stå för, så kan vi inte längre motivera en fortsättning. Vi har stora problem att hitta personer som vill vara utropare, och kommer förmodligen även att behöva göra lite investeringar, vilket givetvis också påverkar beslutet", skriver styrelsen.

undefined
Bilbingon vid Svartåvallen har varit en långvarig tradition. Under 2022 återupptogs den efter pandemiuppehållet.

De två senaste åren har bilbingon arrangerats en söndag i månaden. Föreningen förstår att beslutet att lägga ned bingon kommer bidra till besvikelse. De menar dock att det är en ekonomisk risk att ägna sig åt bingoverksamhet, en risk de inte längre känner att de kan utsätta sig för.

"Vi vet att Boxholm IF:s bilbingo varit en långvarig tradition vilket gör att beslutet att lägga ner den kommer göra många människor besvikna, men föreningen varken kan, eller har skyldighet, att se till att människor måste kunna spela bingo på söndagar", meddelar styrelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!