Jag är en stjärna, vem är du?

Hur skulle du beskriva din inredningsstil? Jag ställde frågan till Magnus Kullander som jag besökt i veckans reportage. ”Mysig,” sa han efter ett par sekunders funderande. Ett mycket bra svar!

Foto:

Bostadskrönika2017-01-22 18:00

Är det viktigt att ha en egen stil i sin inredning? Att följa en tråd? Och vem bestämmer vad som är rätt? Fel finns inte. Annorlunda och sällsynt möjligen, men fel kan det aldrig bli.

Det är trendigt att blanda, det läser vi ständigt om. Gammalt med nytt, hårt med mjukt, inne med ute. Ena våren ska allt vara vitt för att året senare bli lindblomsgrönt. Hösten däremellan går i dov lila och bränd orange. Nästa sommar gäller skirt rosa med inslag av purpur. Phu!

2017 är det minsann tack och adjö till makramé, chevronmönster, marmorimitation och nakna glödlampor. Aj då. Jag som just köpt två tråd-stjärnor till nästa jul att förgylla fönstren i uterummet med. Tanken var att ha synliga glödlampor i. Då är jag helt ute med andra ord. Men se, det tänker jag inte bry mig ett dugg om.

Det är väl ändå så det funkar med inredning? Det gäller att hitta det mysiga, som Magnus Kullander säger.

Jag vet precis hur jag vill ha det där hemma för att jag ska trivas som bäst. Jag bor vid vattnet för att jag älskar sjölivet. Då måste jag helt enkelt ta in känslan i sovrummet, badrummet, köket och barnens rum.

”Har ni bara båtar och stjärnor?” sa en liten 5-åring på besök för en tid sedan.

Njae, det har vi ju inte, men iakttagelsen var inte så tokig. Jag har minst en segelbåt i något format i varje rum. När det kommer till stjärnor har det faktiskt gått överstyr. De finns på tapeterna, i blomkrukorna, på serveringsfaten, på kökshanddukarna, badrumshanddukarna, mattorna, sovrumsgardinerna och de flesta av mina påslakan. Bland annat... Det här låter prilligt, men vad gör det i så fall? De flesta stjärnorna är vita, några är möjligen blå och i min mysiga hemmavärld är det alldeles lagom många.

Det är väldigt kul med olika stilar. Jag upplever ofta när jag kommer hem till vänner eller till personer som jag träffar i bostadsreportagen att jag vill ta efter. ”Mörkgröna väggar i sovrummet är ju väldigt vilsamt”. Eller ”röd soffa med murriga kuddar verkar varmt och inbjudande”. Jag tänker ett par varv på hur det skulle se ut hemma hos mig. Jag kommer alltid fram till att jag hör hemma i blått och vitt ett tag till, men det ger i alla fall inspiration och nya infallsvinklar.

2017 vill trendsättarna att vi ska inreda med krom och silver och därtill ädelsten. Marmor finns kvar, men i krossat format och blandat med sten och cement till terazzo. Vi ska vara lite bohemiska i uttrycket, men ändå lyxa med sammet, satin och siden.

Mja, det kan säkert bli fint. Men jag lär känna mig omodern i år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!