På toppen av Malmö

Barbro och Bertil bor på 32:a våningen i Turning Torso. 110 meter över havet. Med en fantastisk utsikt över Malmö.

Här finns inga avskilda rum annat än till toaletten.– Här ska ljuset strömma in, säger Barbro.

Här finns inga avskilda rum annat än till toaletten.– Här ska ljuset strömma in, säger Barbro.

Foto:

Bostads- & stadsplaneringsfrågor2012-03-22 06:30

Bertil Asklund från Motala friade till sin kärlek Barbro Engelmark på vattennivå. Genom att fästa en liten vattensäker tub med frieri i på ett fiskespö. På lappen som Barbro nappade på stod det: "Jag älskar dig. Vill du gifta dig med mig? Numer bor de i Malmös högsta topp Turning Torso.

Bertil Asklund som växt upp i Motala har inte bara utsikt på fritiden utan också på arbetstid eftersom han jobbar som lärare på flygledarskolan Entry Point North i Sturup. 1982 flyttade han till Malmö, och 2001 träffade han Barbro Engelmark. Barbro jobbar mer på djupet som röntgensjuksköterska på universitetssjukhuset i Malmö.

Frieriet var på låg höjd men bröllopet däremot på våning 45 i Turning Torsos svit. Några våningar ovanför deras egen lägenhet på 32:e våningen. Barbro och Bertil var en av de första att flytta in i huset som var färdigbyggt 2005.

Varför Torso?

- Vi hade vår båtplats precis här i närheten, och vi tyckte området verkade intressant, säger Barbro.

- Hela området har ett miljötänk. Matavfallet mals till biogas som driver sopbilarna i Malmö. Vi har en eco-matbutik här nedanför. Flera av husen runt omkring här har solceller, berättar Bertil.

Efter en pratstund lämnar vi våning 32 och far både upp och ner i huset i full fart med hissen. Vi ser på den vackra utsikten högst upp. Och den lyxiga vinkällaren längst ner.

- Hälsa Motala, säger Bertil med stort leende.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!