Välkommen upp i vattentornet

För 225 000 fick hon och maken ett unikt boende för 23 år sedan. Det var då Linköpings vattentorn efter ombyggnad förvandlades till bostadshus för tio familjer.

Foto: Mikael Svensson

BOSTAD2011-03-17 06:30

Margareta Lindroth Nettelblad och Hans Nettelblad har bott i vattentornet allt sedan starten. Efter att ha provat landsbygden i Dinkellösa och sedan ett mittemellanboende i Hjulsbro slog de till på en av lägenheterna i ett av Linköpings mest spektakulära hus.

- Vi trodde att utsikten bara skulle vara hänförande under de första åren, men den är det än i dag, intygar Margareta när hon visar oss runt i den ljusa etagelägenheten på 123 kvadratmeter. Det första jag gör varje morgon är att titta ut åt alla fyra väderstreck.

Hon minns med en rysning natten då biblioteket brann och de satt så att säga på första parkett. Hon glömmer inte känslan när bibliotekets hela tak rasade in.

Vattentornet är 45 meter högt och Margareta bor på sjunde våningen. Men eftersom tornet dessutom tronar på toppen av Kanberget bjuds här ett överdådigt sceneri och vi ser lätt över till Roxens norra strand.

- Det spelar ingen roll vad det är för väder, det är lika maffigt ändå. Tänk när ett rejält åskväder rullar in! Åskexperter har dessutom undersökt det och bedömt huset som ett av Sveriges mest åsksäkra.

Lägenheten har mängder med fönster och ljuset flödar in, men någon insyn behöver de boende inte bekymra sig över. Såvida inte en helikopter råkar flyga förbi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!