Följer man E4 genom Europa och gör några avstickare passerar man säkert en och annan vingård. För att komma hem till Anna och Niclas kör man också E4 och fortsätter sedan ut på slätten.
Landskapet runt omkring ser ut som det brukar. Omväxlande potatis, vete, raps och lin. Men här på Särtshöga gård avviker grödan.
Det är som om man kommit till en miniatyrdel av Moseldalen eller Central Valley. Vinrankor i långa rader.
– Vi flyttade hit för att vi ville ut på landet och odla, säger Anna Albinsson.
Niclas och Anna träffades i unga år när de bodde i Linköping. Vid 25 års ålder flyttade de tillsammans till Stockholm och jobbade och levde där med sina tre barn i femton år. Båda Niclas och Anna jobbar med reklam. Anna är delägare i en varumärkes- och pr-byrå, och Niclas är fotograf med egen studio i Linköping.
– Vi ville förädla något. Vi gick en kurs i vinodling strax innan vi flyttade hit till Särtshöga för två år sedan, berättar Niclas.
De lärde sig av Murat Sofrakis som odlat vin i Sverige i över tio år.
– Han har gjort alla misstag man kan och lärt sig av dem. Vi har nu honom som rådgivare, säger Niclas.
Vi sitter i deras vackra grönskande trädgård och pratar. De bjuder på ett glas egentillverkad cider. Rätt som det är kommer det ett gäng cyklister. De hyr rum i parets gamla drängstuga som byggts om till bed and breakfast.
– Vi har haft gäster här varje dag sedan i våras, säger Anna.
Mitt ute på gräsmattan står en dubbelsäng.
– Förra veckan hade vi ett äldre par på besök, de låg och njöt i det fria till sent fram på kvällen i utesängen, berättar Anna.
Jag smakar på cidern. Som en bland-ning mellan äpplemust och mousserande vin.
– I år planterade vi äppelträd, men den här cidern är gjort på ett träd som säkert är över 100 år gammalt, säger Niclas.
Förra sommaren planterade de med hjälp av goda vänner tusen plantor av av en tysk druva.
– Druvan heter Solaris och är särskilt framtagen för att klara kallare klimat, berättar Niclas.
De har inte bråttom.
– Vi vill hellre sköta gården väl och få fram rätt gröda. I år kommer vi att göra ett pyttelitet uttag av plantorna. Det gäller att satsa på tillväxt först, berättar Niclas.
I år blir första året de kan skörda druvor. Men det är först om fyra år de kan börja smaka av det mousserande vinet.
– Vi tar det lite lugnt. Vi behöver inte leva på det här än så länge. Vi tränar på äpplena först, säger Anna.
Äppelcidern gör de med samma metod som när man tillverkar champagne.
Vi tar en promenad runt gården. Först in i drängstugan där bed and breakfast- gästerna bor.
– Här var sädesmagasin förr. Det var mycket jobb innan vi fick det så här fint, berättar Anna.
Nu har de haft gäster från jordens alla hörn, Japan, USA, Australien – och nu Solna, Sverige.
Vi fortsätter och hälsar på Kindahönsen, och ser några bin i bi- och humle-hotellet, sedan går vi ut på fältet fyllt av vinrankor och äppleträd.
– Det här blir en bra ålderdomssyssla. Vinrankorna är lagom höga så vi kan köra här med permobil, skojar Niclas.