Idyllen fullbordas av tre får; en tacka med två månadsgamla lamm betar innanför ett fårstängsel.
Och här kämpar ett 50-tal mellanstadieelever för att bygga sin och skolans egen äventyrsbana klar till 23 maj, när det blir invigningsfest.
Att bära ut timmerstockar som ska bli hinder på banan är tungt och kräver många armar men det går bra om man gör en vilopaus då och då. På kuppen lär eleverna sig verkligen att samarbeta
-- Vi använder pengar av det bidrag vi har fått till skolskogen, berättar läraren Roger Sköld. Tanken är att äventyrsbanan ska bli en utmaning för eleverna och den ska inte vara lätt att klara av första gången. Men ska kunna höja sin prestationsförmåga och förbättra tiden undan för undan.
Även om äventyrs- och hinderbanan är tänkt för skoleleverna är det inget som hindrar att vuxna också prövar den.
Det är nog baktanken att åtminstone föräldrarna ska få en chans på invigningsdagen ...
-- Banan får 10--12 hinder och eleverna bygger dem själva, under lektionerna i praktisk teknik, berättar Roger Sköld. Jag tror det är viktigt att eleverna får göra jobbet, då blir det ju först och främst deras egen äventyrsbana och den får större värde för dem.
De som vill konditionstesta sig får möjlighet att öva sin balansförmåga, klättra, hoppa och använda en linbana som håller på att byggas uppe på skogshöjden. Hela banan är omkring 300 meter lång.
-- Vi hoppas kunna aktivera alla elever på det här sättet och motverka alltför mycket stillasittande. Det är inte meningen att någon ska behöva skämmas om det inte går så bra de första gångerna.
Syftet är att man ska kunna förbättra sin kondition, påpekar Roger Sköld.
Och banan finns här ju, inte bara på skoltid ... kerstin cederberg