Sedan i måndags vikarierar IT-ingenjören Henrik Kristing som komminister i Brunneby pastorat.
Det är engagerad människa som församlingsborna i Kristberg, Klockrike och i Björkhällakyrkan i Borensberg nu åter-igen får möta.
Han hade först tänkt sig en framtid som kyrkomusiker, sedan som civilingenjör. Idag hoppas han på att så småningom få vara präst på deltid. Resten av tiden vill han bygga hemsidor åt församlingar.
Vägen till den framtidsbilden har varit lång och krokig för Henrik Kristing som bor i Lambohov i Linköping.
Han prästvigdes 1994. Nu, 37 år gammal, är han så gott som klar med sin utbildning till högskoleingenjör i Norrköping.
-- Men nu är arbetsmarknaden för IT-ingenjörer borta! Många har sagts upp som har mer erfarenhet än jag.
-- Jag sökte mellan 30 och 40 jobb i våras och kallades till en enda intervju, berättar Henrik Kristing. Det var fruktansvärt jobbigt att bjuda ut sig, trots att jag tyckte att jag hade rätt mycket att komma med, 360 akademiska poäng, åtta års arbetslivserfarenhet och vana vid att ha med människor att göra.
Som färdig ingenjör valde han då återvända till sitt gamla kall.
Henrik Kristing kommer från ett religiöst hem med många frikyrkliga kontakter. Så småningom tog data- och teknikintresset över och han sökte till y-linjen på tekniska högskolan i Linköping.
Det blev alltför tufft. Med första barnet på väg fick det i stället bli en översiktskurs i teologi i Linköping. Han fortsatte sina teologiska studier i Uppsala.
Teologistudierna var tuffa, men på ett helt annat sätt.
-- Man måste hela tiden själv ta ställning till de idéer man möter.
-- Jag tilltalas av att tron leder till engagemang. Det är självklart att man som troende tar ansvar för sin församling och sin kyrka, och tillägger:
Henrik Kristing betonar att han trivs i alla kristna miljöer, även frikyrkliga och högkyrkliga, bara engagemanget är äkta.
1994 prästvigdes han i Linköpings stift och tjänstgjorde sedan i Landeryd. Han överraskades av hur positivt det var att möta alla människor, i dopsamtal, i sorgesamtal bland annat.
-- Man kommer människor så nära. Det ger otroligt mycket.
-- Ju mer man ger desto mer får man, säger han och det verkar vara hans filosofi.
Men det kan bli för mycket.
När han jobbade i Tannefors blev det meningsskiljaktigheter kring den omfattande musikverksamheten.
-- Musiken ska vara en del i helheten. Vi ska inte ha konserter i kyrkan utan gudstjänster med musik, gärna mycket musik.
I Tannefors var Henrik Kristing ensam präst bland 4 500 själar. Arbetsuppgifterna var många, bland annat arbetsledning. Församlingsassistenten slutade och de blev ännu fler.
-- Till sist var jag så uppvarvad att jag inte kunde sitta ned.
Efter tre år gick det inte längre. Han sjukskrevs.
-- Jag kan inte fortsätta så här, tänkte han då och satsade på en treårig utbildning i Norrköping till högskoleingenjör i medie- och kommunikationsteknik, med tyngdpunkt på IT och kommunikation.
För att bekosta studierna vikarierade han som präst, bland annat i Brunneby pastorat. Helt okänd är alltså inte den nye vikarierande komministern.
Som examensjobb kläckte Henrik Kristing idén att göra en hemsida till sin hemförsamling, Skeda-Slaka, som sa ja tack.
-- Först en rejäl utredning av vilka behov som fanns, vilka krav som skulle ställas på användbarhet, både för utomstående och för personalen och sedan en utvärdering av om kraven uppfyllts.
-- Den ska fungera för ovana, betonar han.
Allt som återstår nu är att skriva klart slutrapporten.
-- Det borde det finnas en jättemarknad för detta med hemsidor, menar Henrik Kristing. 70 procent av svenskarna använder Internet regelbundet.
Som både präst och IT-konsult hoppas han få en bra balans i livet. Det som från början var en nödlösning kan bli riktigt bra.
Men än så länge, i höst i Brunneby, är han präst på heltid.
-- Jag ska bara känna mig för, säger han.