Flera tävlingscyklister till sjukhus efter olycka

I samband med en klungolycka i cykeltävlingen Östgötaloppet fick fyra deltagare föras till sjukhus. En fick stanna kvar för observation.

Foto: Kia Lind Pettersson/Läsarbild

Borensberg2018-04-15 10:10

Klockan 09.44 kom larmet om att det inträffat en massolycka i cykeltävlingen Östgötaloppet. Det var ett 20-tal cyklister som var inblandade i olyckan.

– Det är i damklassen som flera har kört ihop när de var ute på första stora varvet, säger Marcus Carlsson från arrangören CK Hymer.

Massolyckan inträffade när en klunga befann sig i korsningen Skännigevägen/Visselmyravägen i Borensberg, i närheten av Strandbadens camping.

– Det är rörigt i området, vi vet inte hur många det rör sig om och vilken typ av skador det är, säger Mikael Kalered, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland, i sin första rapport..

Tre räddningsenheter från Borensberg/Motala fick assistera ambulanserna och polisen.

– Vi tvingades spärra av vägen för att kunna utföra vårt jobb, säger Mikael Kalered.

– Från polisens sida handlar det mest om att reda ut om det är något utomstående trafikant inblandad. Men så är inte fallet, det rör sig om en ren och skär olycka, det blir ingen vidare utredning från vår sida, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Toalt sett fick fyra deltagare, alla kvinnor, föras till Universitetssjukhuset i Linköping. Enligt en bulletin från Region Östergötland ska en kvinna i 35-årsåldern vara lindrigt skadad, tillståndet ska vara stabilt. Hon blir dock kvar för observation.

De övriga tre är två vuxna och ett barn. Skadorna är lindriga och samtliga tre får lämna sjukhuset.

Vid 10.45 var olyckan uppklarad och räddningstjänsten hade lämna olycksplatsen.

– Loppet kommer att fortsätta som vanligt. Men det är klart att det blir lite extra rörigt när sånt här händer, säger Marcus Carlsson från Hymer.

Ett antal deltagare i damklassen tvingades bryta efter olyckan.

– Det känns ju jättetråkigt, men tyvärr är det ju sånt här som kan hända i cykeltävlingar, konstaterar Marcus Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!