Fler sålda tavlor ger konstnärer blodad tand

Gemenskapen är viktigast för konstnärsgruppen som brukar träffas varje vecka, men att fler vill köpa deras tavlor sporrar också.

Anita Lehnér, Suss Löfgren, Monica Ståhl, Marie Johansson, Agneta Mayer och Ingela Mellgren Ohlsson (ej med på bild)  ställde ut sina konstverk i kanalstugan under sju dagar.

Anita Lehnér, Suss Löfgren, Monica Ståhl, Marie Johansson, Agneta Mayer och Ingela Mellgren Ohlsson (ej med på bild) ställde ut sina konstverk i kanalstugan under sju dagar.

Foto: Lina Gillman

Borensberg2020-08-25 11:30

Akvarellkonstnärerna i Borensbergsgruppen har nu avslutat sin veckolånga utställning i Kanalstugan i Borensberg. De har sålt sex gånger fler tavlor än förra året, trots färre besökare.

– Det är så kul att de som kommer visar så stort intresse och det är en bra sporre för oss att vilja utvecklas vidare, säger Agneta Mayer.

undefined
Ingela Mellgren Ohlsson hade fina tavlor med rovfåglar som motiv.

Borensbergsgruppen träffas i vanliga fall varannan onsdag för att måla ihop och umgås. Under våren satte pandemin stopp för träffarna, men under sommaren har gruppen kunnat träffas på Glasbrukets Vandrarhem och målat utomhus.

– Det har varit så roligt att få komma igång och ses igen, även om vi målar på bra avstånd från varandra, säger Monica Ståhl.

undefined
Monica Ståhl tycker att akvarell är det svåraste att måla med. Men även det som blir mest levande.

Någon gång på år bjuder gruppen in konstnärer som håller i kurser där de får hjälp att finslipa tekniker och får utveckla sitt målande. 

– På senaste kursen jag var med på fick vi i uppgift att måla upp och ner, det var riktigt svårt, säger Marie Johansson. 

Hon tycker att gemenskapen är det som gör Borenbergsgruppen roligast och att man kan hjälpa varandra med tips och inspiration.

– Man blir aldrig färdiglärd inom målning, säger Monica Ståhl.

undefined
Marie Johansson sålde tavlan på bilden under utställningen i Kanalstugan.

Vad är det för speciellt med just akvarellmålning?

– Att det är så levande. Man måste ha en plan på hur man ska måla, eftersom akvarell inte går att måla över och korrigera på samma sätt som exempelvis oljemålning.

I år hade utställningen 130 stycken besökare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!