Fembarnsmamma startade glamping på fyra veckor

På fyra veckor fixade Karin Sandstedt upp en hel verksamhet med glamping i trädgården: "Jag har alltid projekt på gång"

Karin Sandstedt fick färdigt hela glampingen på fyra veckor, med hjälp från sina föräldrar som också bor på gården för tillfället.

Karin Sandstedt fick färdigt hela glampingen på fyra veckor, med hjälp från sina föräldrar som också bor på gården för tillfället.

Foto: Lina Gillman

Borensberg2021-07-03 08:30

Karin Sandstedt bestämde sig för att starta upp glamping i sin stora trädgård vid Sörby Gård intill Göta kanal, utanför Borensberg. Från tanke till färdigställande tog det henne fyra veckor och nu är verksamheten igång.

– Jag blev klar den 16 juni och då kom även de första gästerna, säger Karin Sandstedt.

Glamping är en sammanslagning av camping och glamour och har seglat högt upp på campinglistorna den senaste tiden.

– Tälten är lite större, lite lyxigare, inredda och framför allt redan resta. 

Karin har arbetat som arkitekt i Schweiz där hon bor med sin fem barn och har Sörby gård som semesterboende. 

Tälten är till största del inredda med möbler och dekorationer som Karin själv köpt på sin resor eller som funnits på gården. 

– Det finns fyra tält som jag inrett i olika teman. Alla saker i tälten har en historia bakom sig, det tycker jag är speciellt och hoppas att besökare kommer uppskatta det med. 

Är du nervös över en sommar med minskad turism?

– Nej, jag tror faktiskt att det här konceptet tilltalar både de som kommer långväga i från men också de som bor nära. Många vill vara i naturen och att vi har Göta kanal bredvid tomtgränsen lockar nog också många.

Har det varit stressigt att få klart allt?

– Ja lite, mina föräldrar har hjälpt mig en hel del, men mycket har växt fram under resans gång. Att skapa en hemsida för första gången i livet var en ny upplevelse, men jag gillar utmaningar, säger Karin.

Hon beskriver sig själv som energisk och spontan, framtidsplaner är ingen bristvara för henne.

– Det vore roligt att utveckla konceptet tills nästa år med exempelvis cyklar att låna eller hyra ut. Vi har även ett loft som vore kul att kunna ha olika event i.

Karin är född och uppvuxen i Mjölby men flyttade i sena tonåren utomlands och har sen dess rest och bott utomlands större delen av sitt liv.

– Afrika är ett favoritresmål och jag har blivit tillfrågad av en utvecklare där att ta med mitt glamping-koncept och starta upp en verksamhet, berättar hon. 

Snart kommer hennes fem barn till Sörby gård och deras mamma har redan planer för sommaren.

– Vi ska åka på en mindre konsert och självklart kommer vi tälta. Barnen kommer också att få hjälpa till med glampingen, jag har alltid projekt på gång så det blir ingen långtråkig sommar, säger Karin Sandstedt.

I ett av tälten finns en Ming-häst, som Karin köpt vid kinesiska muren.
I ett av tälten finns en Ming-häst, som Karin köpt vid kinesiska muren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!