Utmärkelsen kommer från Hagdahlsakademien som varje år utser Länets bästa skolmat och äldremat.
I Hällaskolans matsal serveras dagligen lunch åt cirka 400 elever, både för högstadiet och för elever på Bergvallaskolan.
– För oss är det viktigt att ha flera olika rätter på menyn så att så många som möjligt vill äta och därmed klara skoldagen, säger Marita Louis-Sassola.
Man är noga med att maten är lagad från grunden och att det finns gott om grönsaker.
– Vi lagar allt här på plats. 60 procent av det vi serverar är ekologiskt eller Krav-märkt.
Det är tack vare att skolan serverar flera rätter, vegetariskt alternativ och ett generöst grönsaksutbud som bland annat ligger till grund för utmärkelsen.
– Något som vi i akademien tycker är väldigt bra är också att flera ur personalen äter med eleverna, samt att skolan satsar på närproducerade råvaror, säger Johanny Ludvigsson, ledamot i Hagdahlsakademien, i ett pressmeddelande.
Det är andra året i rad som en Borensbergsskola tar hem utmärkelsen. 2016 var det Dansätersskolan som hade bäst mat.
– Det känns jätteroligt och överraskande att vi har fått den här utmärkelsen i år. Det är vi glada över, säger Marita Louis-Sassola.
Vilken maträtt är den populäraste bland eleverna?
– Panerad fisk med kokt potatis och remouladsås. När vi serverar det går det åt mycket mat.