Bona om Plåtverkstan: "Klart allvarligt"

Bona folkhögskola, som bedriver skolverksamhet i Plåtverkstan, ser situationen med bly och kromdamm i lokalen som klart allvarlig. Under tiden får eleverna vistas i en annan lokal i närområdet.

18 november 2016 05:30

Skolans rektor Anneli Dahlqvist Pettersson säger att de för två veckor sedan ställde en fråga till kommunen huruvida det fanns möjlighet att bygga ett omklädningsrum i Plåtverkstans lokaler. Men då svarade kommunen att det var uthyrningsstopp där. Något som fick skolrektorn att reagera.

– Jag började rota i det där och fick då reda på att det en rapport kring detta förelåg. Då förstod jag att de planerade att stänga i väntan på sanering, säger Anneli.

Under tiden som Plåtverkstan hålls stängd bedrivs skolundervisningen för de berörda i en annan närliggande lokal. Eftersom ett antal personer från Bona vistas frekvent i lokalerna har man också beslutat om provtagning på elva personer för att se om de påverkats av bly- och kromdammet.

– Jag fick ta del av rapporten förra veckan och agerade därefter utan dröjsmål. Vi ser klart allvarligt på rapporten, då det föreligger hälsorisk och därför har vi enligt rekommendation beställt blodprov som tas nästa vecka.

– Samtidigt ska jag säga att situationen är lugn på skolan, säger Anneli.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Oliver Beckman