Blackstenius utan mål i debuten

Debuten är avklarad för Stina Blackstenius i Montpellier.

8 januari 2017 12:58

Det tog lång tid innan beslutet togs, men efter månader av funderande tog Stina Blackstenius att byta Linköpings FC mot franska topplaget Montpellier. I måndags skrev kontraktet under – och på lördagen var det dags för debut.

Vadstenatjejen hoppade in i paus i cupmötet med Olympique Marseille, bytte av Lindsey Thomas och fick bilda anfallspar med landslagskompisen Sofia Jakobsson. Montpellier vände 0–1 till 2–1 efter kvittering av Jakobsson och mycket sent avgörande av ett annat sent nyförvärv, belgiska Janice Cayman.

Närmast väntar nu en veckas träning innan nystarten i ligan, där Montpellier ställs mot storlaget Paris Saint-Germain. Då blir det också hemmadebut för Blackstenius, som värvats för att ta en ordinarie anfallströja.

Förutsättningarna för ligaspelet har också ändrats då PSG, enligt välunderrättade sajten spelare12.com, straffats med poängavdrag för att i en tidigare match ha använt sig av en spelare som inte var uppskriven i matchtruppen. Det gör att Montpellier passerar i tabellen och att chanserna att nå en Champions league-plats ökar dramatiskt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten