-- Jag ska börja sjunga där med min basstämma, förtydligar Karl-Erik. Åldern får, menar han, inte utgöra något hinder för en sådan nytändning.
I samband med att Karl-Erik slutade som kyrkvärd utsågs han till hederskyrkvärd.
Det här med att vara kyrkvärd ligger i släkten. Albert Pettersson, Karl-Eriks far, hade sysslan i Björsäter från år 1920 till 1960, det vill säga i fyrtio års tid. Tillsammans har far och son svarat för förtroendeuppdraget i 82 års tid.
Då Albert slutade var frågan: Vem skulle komma härnäst? Det visade sig vara något som de förtroendevalda i kyrkorådet förberett i hemlighet, i vart fall för Karl-Erik.
-- Först då beslutet var taget fick jag reda på att jag föreslagits och valts till kyrkvärd. Jag godtog beslutet och hade uppgiften fram till trettondagen i år då jag avtackades. Absolut inget jag haft anledning att ångra.
Under de här drygt fyra decennierna har Karl-Erik, tillsammans med andra kyrkvärdar, haft ansvar för kyrkans inventarier, tagit upp kollekter, räknat och bokfört medlen, bistått prästerna vid nattvardsfirandet samt hjälpt dem att klä på sig.
-- Jag har klätt på många präster, ja även biskopar, däribland Ragnar Askmark.
Under alla de här åren har Karl-Erik sett många präster komma och gå, "minst åtta". Han har haft god hand med dem alla, även om en och annan haft små egenheter.
-- En präst hade för vana att alltid komma till gudstjänsten i sista stund eller ibland rent ut sagt för sent.
Då var det en aning nervöst att vara kyrkvärd, men det rörde sig trots allt inte om några större problem.
Vad är det fina med att vara kyrkvärd?
-- Jag brukar säga att jag alltid är gladare då jag går ut ur kyrkan än då jag går in. Hela atmosfären där gör att känner mig stimulerad då jag vänder hemåt. Detta gör att jag kommer att vara med på gudstjänsterna minst lika mycket nu som då jag var kyrkvärd.
Karl-Erik tycker också om att träffa människor, något han verkligen fått tillfälle till under de 42 åren som kyrkvärd.
-- Jag har alltid gått in för att försöka glädja besökarna genom att vara vänlig och glad.